Türkiye'nin Güzellikleri: Eskişehir

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

18/03/2021

Türkiye'nin Güzellikleri: Eskişehir

Değerli ikamet sigortası müşterilerimiz, bu hafta sizinle Türkiye’nin Güzellikleri serimizin Eskişehir sayısını paylaşmak istiyoruz. Eğer siz de hazırsanız gelin Eskişehir’i tanımaya başlayalım.

ESKİŞEHİR

Eskişehir, sakinlerinin şehirlerine bağlılığı ile ünlü. Nedenini şehre ayak basar basmaz anladığınız ve ayrılırken de yüzünüzü siyah kırmızıya boyamak isteği duyduğunuz cinsten bir yer. Birçok insana göre yaşam kalitesi ve kültürü ile ülkemizin en Avrupai yeri. Ankaralıların bile hafta sonu gezmeye ya da sadece bir geceliğine eğlenmek için geldiği yer Eskişehir.

Eskişehir’in Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrı ayrı dönemlerini bir arada yansıtan yapılarıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Odunpazarı bölgesi şehrin tarihi kent merkezi. Burası Eskişehir’in kurulduğu yer. Başarılı bir restorasyon çalışmasıyla korunan, Osmanlı mimarisi renkli nostaljik evleri, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi & hediyelik eşyalar alabileceğiniz çarşıları kesinlikle görülmeye değer.

Porsuk Çayı’nı ve Adalar Bölgesi’ni etrafında bulunan birçok kafeden birinde oturarak da görebilirsiniz, ama hele de yaz aylarında gittiyseniz gondol veya bot turları daha keyifli zaman geçirmeniz açısından iyi bir seçenek olabilir. Üstelik gondol turları da bot turları da oldukça uygun fiyatlılar çünkü belediye tarafından yapılıyorlar.

Milattan önce 14. Yüzyılda Eskişehir’in ilk ev sahipleri kocaman bir devlet kurup burayı merkez yapan Hititler olmuş. Sonralarda Frigler, Lidyalılar ve Persler de Eskişehir’i mesken tutmuş. Frigler döneminde Eskişehir’in ismi Dorylaion’muş ve bu isimle de tanınmış uzunca bir süre.

Sırasıyla Roma ve Bizans İmparatorlukları’nı da topraklarında misafir eden Eskişehir, 1074 yılında Selçuklu Devleti’nin hakimiyetine girmiş ve o sıralar adı Sultanönü’ymüş. Hala da şehirde Selçuklu dönemine dair bir sürü iz bulunuyormuş. Neredeyse 200 yıllık bir süreden sonra Selçuklu egemenliğinden çıkıp Osmanlı’nın olmuş Eskişehir. O dönemden sonra kısa süreler Karamanlılar’ın, İngilizlerin işgaline uğrasa da çok sürmeden yeniden Osmanlı hakimiyeti altına girebilmiş.

Kurtuluş Savaşı dönemi ve cumhuriyetin ilanında da büyük rol oynayan Eskişehir, savaş yılları boyunca oldukça tahribata uğrasa da çok kez yenilenerek ayakta kalmayı başarmış bir şehrimiz.

ESKİŞEHİR'E NASIL GİDİLİR

Karayolu, demiryolu ve havayolu ağı oldukça gelişmiş olan Eskişehir’e ülkemizin hemen her yerinden otobüs, tren ve uçak gibi farklı ulaşım araçlarıyla ulaşabilirsiniz. Bugün hemen her şehirden Eskişehir’e otobüs bulmanız mümkün. Eskişehir Terminali’ne geldikten sonra tramvay ya da şehir içi otobüslerle merkeze, kısa sürede ulaşabilirsiniz. Eğer trenle gelecekseniz Eskişehir Garı şehrin merkezinde. Her yere ulaşmanız oldukça kolay olacaktır.

Eğer kendi aracınızla Eskişehir’e ulaşmak isterseniz bazı yol bilgilerimiz şöyle:

•   İstanbul - Eskişehir arası yaklaşık 330 kilometre ve 4 buçuk saat sürmektedir.

•   Ankara - Eskişehir arası yaklaşık 235 kilometre ve 3 saat sürmektedir.

•   İzmir - Eskişehir arası yaklaşık 420 kilometre ve 6 saat sürmektedir.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz