Türkiye’nin Güzellikleri: Dalyan

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

30/09/2020

Türkiye’nin Güzellikleri: Dalyan

Türkiye’de sakin ve keyifli bir zaman geçirmek isteyen yabancı sağlık sigortası üyelerimiz için mutlaka önerdiğimiz bir destinasyon olan Dalyan, sizlere hem sakinlik ve keyif hem de kültür birikimi katacak bir bölge.

Fethiye ve Marmaris’in arasında, Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı olan Dalyan. Türkiye’nin en huzur dolu, en temiz tatil bölgelerinden biridir.

Yaz – Kış demeden sürekli turist kitlesi çekmeyi başarabilen Dalyan; özellikle yaz aylarında kışa göre daha kalabalık olmaktadır. Fakat bu kalabalık sizi korkutmasın, Dalyan doğal güzellikleri ve temiz tabiatı ile her daim sakinliğini ve huzurunu korumakta.

Dalyan sınırlarında İztuzu Plajı ve kral mezarlarıyla ün kazanmış Kaunos Antik Kenti bulunmaktadır.

Dünyaca birçok ödül alan İztuzu Plajı, Türkiye’nin de en güzel plajlarından biridir. Yaklaşık 5 kilometre boyunca uzanan sahil, aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının da yumurtlama bölgesi olmasından dolayı koruma altındadır. Derinlik açısından da oldukça sığ olan plaj, çocuklu aileler için de kaçırılmaması gereken bir güzellik. Dalyan Plajına ulaşmak için ise Dalyan merkezinden kalkan dolmuşları ya da dalyan Çayı’ndan plaja ulaşım sağlayan tekneleri kullanabilirsiniz. Eşsiz bir tecrübe yaşamak isterseniz, biz yabancı sağlık sigortası müşterilerimize mutlaka tekne seçeneğini kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Böylelikle hem Dalyan Çayı’nın güzelliğini çıkarabilir hem de yol üzerinde Caretta Caretta kaplumbağalarını görme fırsatı yaşayabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde bulunan Kaunos Antik Kenti ise, bir adet tiyatro, hamam, tapınak ve kaya mezarları ile Dalyan ziyaretçilerine tarihe bir yolculuk yaptırmakta. Tarihi 3 bin yıl önceye dayanan antik kent, Dalyandan tur tekneleri ile yaklaşık 10 dakika içerisinde ulaşılabilmekte. Muğla bölgesinin en çok ziyaret edilen ören yerlerinden biri olan Kaunos Antik Kenti, aynı zamanda Dalyan’a gelen herkesin mutlaka görmesi gereken bir bölge.

Tabii ki bu söylediklerimizi yapabilmeniz için öncelikle Dalyan’a ulaşım sağlamanız gerekli. Dalyana ulaşmak için ise bölgeye en yakın olan Dalaman Havalimanını kullanabilir ve buradan Marmaris servislerine binerek Dalyan’da inebilirsiniz. Eğer Otomobil ile gelecekseniz ise İzmir Aydın otoyolundan Aydın-Muğla otoyoluna geçmeniz ve bunun ardından D400 yani Fethiye yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda Dalyan’a çok yakında bulunan Ortaca’dan da toplu taşıma araçlarını kullanarak Dalyan’a ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz