Türkiye’de İkamet Eden Yabancılar İçin Öneriler-3

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

23/06/2020

Türkiye’nin ve Dünyanın gözbebeği İstanbul sizi bekliyor!

E-ikametsigorta’da yabancı sağlık sigortanızın yanı sıra ikamet izni süreçlerinde ücretsiz danışmanlık alabileceğinizin altını her yazımızda çiziyoruz. Yabancılar için sağlık sigortası hizmetimizin yanında ülkemizin güzellikleri ile ilgili de rehberiniz olma hedefinde ilerliyoruz. 

Bu haftaki yazımızda gözbebeğimiz olan İstanbul’u size tanıtacağız. Köklü tarihiyle medeniyetler boyunca gözde olmayı başarmış bu şehri her gezdiğinizde ayrı bir güzellik keşfedeceksiniz. Tarihi ve doğal güzellikleriyle bu şehirde yaşamak da gezmek de ayrı keyiftir. Tarihi yerleri, sarayları, camileri, müzeleri, parkları ve turistik yerleri gibi İstanbul’da gidilecek en güzel noktaları bu yazımızda ve sonraki yazılarımızda bulabileceksiniz.Düzenli olarak bizi takip etmeyi unutmayın deriz. :) 

İstanbul ve turizm denilince akla gelen ilk lokasyon Sultan Ahmet Meydanı’dır. Burada pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Şehrin turizm açısından en yoğun yerlerin başında gelen bu meydanda Sultanahmet Camii, Ayasofya, Yılanlı Sütun, Dikilitaş gibi pek çok gezilecek tarihi yer vardır.

Sultan Ahmet Meydanı’nın ardından ikinci durak Eminönü’dür. Burası tarihi yarımadada Surların içerisindedir. Köklü bir tarihe sahip olduğundan dolayı burada tarih yolculuğuna çıkacağınız birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Eminönü’nde birçok cami, kütüphane, müze gibi yerler olmasının yanında en gezilesi yerler arasında Mısır Çarşısı yer almaktadır. Mısır Çarşı’sı şehrin en eski çarşıları arasındadır. Aktarlarıyla ünlenmiş olan bu çarşıda hem tarihinin tadını çıkarıp hem de birbirinden hoş kokulu aktarlardan ve diğer dükkanlardan alışverişinizi yapabilirsiniz. 

Ayrıca, Yeni Camii, Hidayet Camii, Zeynep Sultan Camii, Alay Köşkü, Hünkar Kasrı, Büyük Postane ve Tanzimat müzeleri, Atıf Efendi Kütüphanesi ile Nurosmaniye Kütüphanesi gibi yapıları da gezmenizi tavsiye ederiz. PTT müzesinde telefon, telgraf ve posta kısımlarında geçen yıllar içerisinde kullanılan eşyalarda sergilenmektedir.

Nurosmaniye Kütüphanesi’nin yanında girişi bulunan Kapalı Çarşı’nın içerisinde kaybolmanın tadına da varmanızı şiddetle öneririz. 

İstanbul deyince Boğaz’a gitmemek olmaz. iki kıtayı ayıran ve eşsiz güzelliklere ve harika bir manzaraya sahiptir. Şehirdeki herkesin bir boğaz turuna çıkması ve bu güzelliği görmesi gereklidir demek yanlış olmayacaktır. Bir boğaz turuna çıkarak, iki kıtayı ayıran bu su yolunda boğaza kıyısı olan çok sayıda tarihi ve doğal güzelliği keşfedebilirsiniz.

Boğazın incisi Kız Kulesi’de görülmeye değer yapılardandır. Pek çok sanatçıya ilham olmuş Kız Kulesi’nin güzelliği adeta dillere destandır. 

İstanbul’un sembolleri arasında yer alan Balat semti özellikle fotoğraf severler için vazgeçilmez yerler arasındadır. Sinematografik bir atmosfere sahip olan Balat sokakları tarihi ve kozmopolit yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Buraya gittiğinizde rotanız Fener Mahallesi, Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Fener Rum Erkek Lisesi olabilir. Balat Meydanı’nda dilediğiniz bir kafede soluklanıp kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

Saraylardan; Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Beylerbeyi Sarayı ve Yıldız Sarayı güzellikleriyle sizi büyüleyecek yapılardır.

Büyüleyici yapı denilince akla gelen Galata Kulesi ayrıca görülmeye değer yerlerdendir. Ayrıca Galata Kulesi ziyaretinizin ardından İstiklal Caddesi’ne doğru kısa bir yürüyüş yaparak dükkanların ve kozmopolit İstanbul görüntülerinin keyfini çıkarabilirsiniz. İstanbul Caddesi’nde yer alan 13.yüzyıldan günümüze gelmeyi başaran St. Antuan Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

İçinde bir sürü kasır barındıran İstanbul’da aklımızdan geçen birkaç kasrında ismini buraya yazmak isteriz. Ihlamur Kasrı, Hidiv Kasrı, Küçüksu Kasrı gibi birçok Osmanlı Dönemlerinin atmosferini barındıran mekanlarda büyüleyici turu ruhunuzda hissedebilirsiniz. 

Piyerloti Tepesi, Yoros Kalesi, Adalar, Müzeler ve daha birçok güzelliğe ev sahipliği yapan bu şehir için tek bir yazı yeterli olmamaktadır. İstanbul’a gezmeye başlamak ruhunuzu özgür bırakmak gibidir. İlerleyen yazılarımızda İstanbul güzelliklerine tekrar tekrar değineceğiz. Sizin de eklemek istediğiniz, sormak istediğiniz veya burada yazısını görmek istediğiniz başlıklar varsa iletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz. 

Biz sadece yabancı sağlık sigortası için değil, ülkemize gelen yabancı kişilerin ikamet izinleri boyunca her türlü desteği bulabilecekleri bir ekip olma yolunda ilerliyoruz.

Dünyanın içinden geçtiği bu zorlu pandemi sürecinde hepimiz nefes almayı özledik. Gezi planlarınızı tedbiri elden bırakmadan, sağlığınızı ve çevrenizi koruyarak yapmanızın önemini vurgulamak isteriz.

Hepinize sağlıklı ve keyifli günler dileriz.

E-İkamet Sİgorta Ekibi

Önemli Uyarı:Tüm ikamet başvuru işlemlerinizi devletin resmi sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesinden yapınız ve kesinlikle farklı aracılar veya kişilerle bilgilerinizi paylaşmayınız..

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz