Türkiye’de İkamet Eden Yabancılar İçin Öneriler-2

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

13/06/2020

Mutlaka Gezmeniz Gereken 10 Şehir

Ülkemizde yaşamaya başlayan ya da yaşamayı planlayan yabancı kişilere özel hazırladığımız Türkiye’de gezilecek ilk 10 şehri huzurlarınıza sunuyoruz. Yabancı sağlık sigortanızı yaptırdınız. İkamet izninizi aldınız. Sıra bu muhteşem ülkenin tadını çıkarmaya geldiyse e-ikametsigorta olarak sizin için seçtiğimiz 10 muhteşem şehrin adreslerini vermek istiyoruz.

1- Türkiye’de akla gelen ilk şehir İstanbul

İstanbul binlerce yıllık tarihiyle ve bu tarihin biriktirdiği yapılarıyla muhakkak görülmesi gereken şehirler arasındadır. Gezilmekle bitmeyecek gibi hissettiren bu şehirde keşfettiğiniz her alan size unutulmaz anlar yaşatacak. Bu şehri gezmeye Kapalıçarşı’dan başlayabilirsiniz. Oradan Sultan Ahmet Meydanına geçip, Sultan Ahmet Camisini, Ayasofya Müzesini ve Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi yapıları gezebilirsiniz. Gülhane Parkının yeşilliğinde soluklanarak tarih dolu Eminönü’nden Galata Köprüsüne yol alıp, Karaköy’den tarihi tünel ile Galata Köprüsünün oraya doğru ilerleyebilirsiniz. İstiklal Caddesi’nde nostaljik tramvay ile boydan boya tur atabilirsiniz.

İstanbul’un simgelerinden olan Kızkulesi’ni Üsküdar sahilden çayınız eşliğinde izleyebilir, kayıklar ile Kızkulesi’ne ayak basabilirsiniz. Kadıköy’e geçip sokaklarında kaybolarak birbirinden güzel kafeleri keşfedebilirsiniz.

Anadolu Kavağında İstanbul içinde farklı bir şehrin havasını yaşamanızı da ayrıca tavsiye ederiz. Doğaya meraklı olanlara bu tavsiyenin yanında Atatürk Arboretumu’nu da ayrıca öneririz. Cennette hissi yaşatacak bu muhteşem doğanın tadına doyamayacaksınız.

İstanbul denilince hafızalarda canlanan Ortaköy sahili ayrı bir güzelliğin adresidir. Çok lezzetli kumpirlerden yiyerek boğazın muhteşem havasını içine çekebilirsiniz.

Ve müzeleri… İstanbul’da tarihe doyamayacağınız birbirinden güzel müzeleri gezebileceğiniz bir planlama yapabilirsiniz. İlk akla gelenler; Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Panorama İstanbul…

İleriki yazılarımızda daha detaylı bir İstanbul turunu sizin için saklı tuttuğumuzu buraya not düşerek bir sonraki şehrimizin ön bilgisine geçebiliriz :) 

2- Yedigöller’iyle meşhur şehrimiz Bolu

Batı Karadeniz bölgesinde bulunan Yedigöller Milli Parkı, heyelanın oluşturduğu gölleriyle zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. 1965 yılında Milli Park ilan edilen Yedigöller’de irili ufaklı heyelan sonucu oluşan muhteşem 7 adet göl bulunmaktadır. Bu göllerde yaşayan alabalıklar vardır. 1500 metrelik bir alana sahip olan Yedigöller Türkiye’nin en ufak Milli Parkı’dır. İçinde barındırdığı göller; Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl’dür. Yedigöller’in doğasında keşfe çıkarken her an karşınıza geyik, karaca, kurt, domuz ve çakal gibi hayvanlar çıkabilir. 240 adet bitki türüne sahiplik yaparken sayısız türde de mantar barındırmaktadır. Her mevsim farklı tonların yer aldığı bu yer fotoğrafla ilgilenenlerin özellikle ilgi alanlarındadır. Hangi mevsimde olursanız olun Yedigöller’den büyük keyif alacağınıza inanıyoruz. 

Bolu’dayken aklınızda bulunmasını istediğimiz bir diğer doğa harikası yer olan Sülüklü Göl’ü de buraya not olarak bırakmak isteriz.

3- Masal şehir Kapadokya, Nevşehir

Türkiye denilince akla gelen ilk şehirlerden birisidir Kapadokya. Günün doğuşunda gözyüzünü süsleyen balonlar sizi bir masalın içinde yaşıyormuş hissine kaptırmak için yeterlidir. Dünyanın en güzel açık hava müzesi olarak tanınmaktadır. 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkan bir oluşumdur. Aşınan toprağın oluşturduğu yüzlerce peri bacaları (tepeler) Kapadokya’nın masalsı görüntüsünün baş kahramanıdır.

4- Yeşile doyuran Trabzon        

Türkiye’de yeşilin her tonunu göreceğiniz bölge Doğu Karadeniz’dir. Karadeniz kıyısından yola başlayıp doğuya doğru gittiğinizde yeşilin her tonunu gözlemlemeye başlarsınız. Trabzon’unda yeşili ve doğayı size kusursuz sunduğu alanlarından en meşhur olanı Uzungöl’dür. Trabzon’a kadar gidip Sümela Manastırı’nı görmeden dönmeyin deriz. Dağa yapışmış gibi görünen manastır, yaslandığı doğanın güzelliğiyle nefes keser. Tam adı Panagia Sumela (Sümela Meryemi) veya Theotokos Sumela ancak “Meryem Ana” diye de bilinir. Denizden 1150, vadiden 300 metre yüksekteki bu Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi, UNESCO “Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi”nde yer almaktadır. Bu deneyim size unutulmaz bir anı olarak kalacaktır.

5- Mezopotamya’nın tarih kokan şehri Mardin

İnsanlık tarihinin izlerini yaşayacağınız taş şehir. Muhteşem taş yapıları, binlerce yıllık geçmişiyle Mardin sokakları size tarihte yolculuk yapıyor hissini yaşatacaktır. Eski Mardin sokaklarında kaybolup Mezopotamya Ovası’nın engin görüntüsü karşısında leziz Mardin çayınızı yudumlayabilir, yöresel yemeklerin, şeker dükkanlarının ve Süryani şaraplarının keyfine varabilirsiniz. Midyat’ın eşsiz el yapımı gümüşleriyle mest olabilirsiniz. Oraya kadar gittiğinizde Deyrulzafaran Manastırı’na da uğramanızı da tavsiye ediyoruz. Tarih yolculuğunda unutulmaz bir keşif olacağına inanıyoruz.

 6- Her mevsim güzellikler yaşatacak Antalya

Yaz turizminin vazgeçilmez adresi olan Antalya yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeridir. Kültür turizmine de hizmet eden bu şehirde hem gezip hem enfes deniziyle de tatilinizi yaşayabilirsiniz. Eşsiz doğasının tadına varabilirsiniz. Yazın gidecekler için sıcak seviyor olmalarını ümit ederiz :) Ülkemizin en sıcak tatil beldelerinden olan Antalya görülmeye değer güzellikleri içinde barındırır. 

7- Tarihi merkezleriyle İzmir

İzmir sınırlarında yer alan Efes Şehri için bile gidilmeye değer bir yerdir. Maya takviminden yola çıkarak ünlenen Şirince Köyü'nü görmek isteyenlerde bu şehre gitmelidir. İzmir denildiğinde akla gelen Kordon adıyla ünlü sahilde yürüyüş yapmak ayrı bir keyiftir. İzmir bombasını tatmalı, sıcak kanlı Ege insanıyla tanışmalı dedirten şehir İzmir'i de önermeden geçemeyeceğiz. İzmir'den başlayıp tüm Ege sahilinde keşfedeceğiniz bir rotada oluşturmanız mümkün olabilir.

8- Asırlardır birçok medeniyetin ev sahibi olmuş olan Edirne

Uzun yıllar Osmanlı Devleti'nin başkenti olan şehirde Osmanlı'nın eşsiz güzelliklerde ürettiği birçok eserleri ziyaret edebileceğiniz gibi, Keşan, Enez ve Erikli sahillerinde deniz, kum ve güneşin de tadını çıkarabilirsiniz. Her yıl Temmuz ayında düzenlenen Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile dünyanın birçok yerinden ziyaret almayı başaran şehirlemiz arasındadır. 

9- Kültürüyle büyüleyen şehir Bursa

Bursa denince akla gelen mimarisi, hanları, camileri ve kiliseleridir. Bursa hem Osmanlı'nın hem de birçok tarihi dönemin önemli merkezlerinden olmuştur. Uludağ başta olmak üzere, Ulu Cami ve Tirilye gidilecek ilk yerler arasındadır. Kışın kayak yapmaya ve beyazın büyüsünü yaşamaya Uludağ'a mutlaka gitmenizi öneririz. Diğer mevsimlerde tarihi sokaklarında kaybolmaya, hanları, kiliseleri görmeye, Ulu Camii'nin büyüsüne kapılmaya gidebilirsiniz. Baştan uyaralım döndüğünüzde çok yedik de diyeceksiniz :) 

10- Türkiye'nin başkenti Ankara

Gezilecek şehirler denince başkentimiz Ankara'ya uğramadan olmaz dedik. Bugün modern Türkiye'nin başkenti olmasının yanı sıra Ankara köklü bir tarihe de sahiptir. Binlerce yıl birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kültürel bir zenginliğe sahip olan bu şehirde gezeceğiniz birçok müze vardır. Atakule, Atatürk Orman Çiftliği, Ankara Evleri, Harikalar Diyarı, Ankara Kalesi ve daha birçok mekan gezebileceğiniz yerler arasındadır. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri Anıtkabir'de görülmeye değer önemli yerler arasında yer almaktadır.

Ülkemizde hemen her şehrin kendisine özel kültürü, tarihi ve eşsiz özellikleri var. Bu yüzden 10 şehirde sınırlamak için oldukça zorlandığımızı itiraf edelim. Fakat gittiğiniz şehirlerden yola çıkarak çevrelerindeki güzellikleri de keşfedebileceğinizden eminiz. İleriki yazılarımızda şehir şehir detaylı kültür turuna çıkmayı planlıyoruz. Bu yüzden bizi takip etmeyi unutmayın. Sizin de ayrıca soracağınız sorularınız olursa iletişim adreslerimizden bizimle irtibata geçebilirsiniz. Yabancı sağlık sigortası hizmetimiz size en hızlı ve en güvenilir şekilde vermeyi amaç edinse de, ikamet izin süreçleriniz için de ücretsiz yardımcı olmak misyonlarımız arasındadır. Bunların yanı sıra bu köşemiz ülkemiz ile ilgili her türlü bilgiye ulaşmanızı sağlamak için hizmetinizde kalmaya devam edecektir. 

Keyifli keşifler yaşadığınız, yabancı sağlık sigortanıza ihtiyaç duymayacak bir sağlıkta kalmanız dileğiyle.  

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi



Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz