Tapu Amaçlı İkamet İzni Almanın Püf Noktaları

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

06/02/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz. Bu blog yazımız ile 2023 yılında özellikle ikamet izni başvurusu için uzatma yapacak bireylerin aynı kalış amacıyla ikamet almaları bir önceki yıla göre daha zor bu nedenle özellikle göç idaresinin kalış amaçlarının değiştirilmesini talep etmeleri üzerine bir çok yabancı misafirimiz ise Türkiye’de taşınmaz ile ikamet alma seçeneğine başvurmaya başladı bu nedenle bu ikamet süreçlerinde en çok nelere dikkat etmeliyiz bunlara değineceğiz.

Biliyorsunuz ki Mayıs 2022 önce değerinin bir önemi yok Türkiye’de bir konut aldığınızda çok kolay tapu amaçlı ikamet izni alabiliyordunuz ancak artık bu değişti. Tapu amaçlı ikamet izni alabilmek için İstanbul Ankara Bursa İzmir Antalya gibi 30 büyük şehirde en az 75 bin dolar küçük şehirlerde ise en az 50 bin dolar değerinde bir konut satın almanız gerekiyor. Tabi satın alınacak konutun da şehirlerin yabancı kotası dolan mahallelerinde olmaması gerekiyor. Asıl önemli olan ise mal sahibine 50 bin dolar veya 75 bin dolar verdiğinizde tapu almanız veya ikamet almanız aslında tamamlanmıyor. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ise bu, maalesef bir çok aracı ve dolandırıcılar tarafından bu tarz durumlar suistimal ediliyor.

Tapu amaçlı ikamet izni alabilmek için tapu alım aşamasından ikamet izni alım aşamasına kadar çok fazla detay var. Peki bu detaylar ne? Biraz bunlardan bahsedelim.

Öncelikle yabancı satışlarda ekspertiz zorunluluğu bulunmaktadır ,satın alacağınız ev örneğin İstanbul’da ise ve yapılan ekspertizin sonucunda yapılan evin değeri 75 bin doların altında ise evi satın alabilirsiniz ancak ikamet alamazsınız, ikamet almak için evin ekspertiz değeri çok önemli bunu unutmayın.

Diğer dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda tapuda gösterilmesi gereken alım bedeli Tapu alım satım marşları sizin tapuya beyan ettiğiniz değer üzerinden hesaplanır ve ödenir. Bir çok kişi alım satım harçlar düşük olsun diye evin satış değerini gerçekleşen satış değerinden daha düşük tapuda göstermektedir bu yasal değil ve çok risklidir. Evi gerçekte kaç TL satın alıyorsanız tapuda da alım-satım bedelinin en az o kadar olması gerekmektedir. İkamet izni almak istiyorsanız da tapuda gösterilen değer en az 75 bin dolar olması gerekmektedir, evi 2 milyona alıp tapuda 500 bin tl gösterilmesi durumunda hem yasalara aykırı hareket etmiş olursunuz hem de ikametinizi alamazsınız bu konuda özellikle dikkat etmelisiniz.

Diğer dikkat edeceğiniz bir noktada evi satın aldığınız sahibine parayı bankadan ödemeniz , nakit ödeme yapamazsınız, özellikle tapuda belirtilen rakam ile mal sahibine bankadan ödediğiniz rakam aynı olmalıdır, yani gerçekte 2 milyona satın alıyorsanız hem tapuda gösterilen bedel 2 milyon olmalı hem de mal sahibine bankadan ödediğiniz tutar aynı olmalıdır, ve alım satım harç ücretleri bunun üzerinden ödenmelidir.

İkamet izni almak istiyorsanız da bu tutar en başta da belirttiğimiz gibi 75 bin dolar karşılığı Türk Lirasının altında kalmamalı, ayrıca satın alacağınız evin bedeline denk gelecek tutarda parayı herhangi bir banka aracılığı ile bu parayı önce merkez bankasına satıp daha sonra da elde ettiğiniz türk lirasını da mal sahibinin hesabına iletmeniz gerekiyor, ayrıca bu işlemlerden alacağınız dekontları da tapu müdürlüğüne vermelisiniz . Yani 2 milyona bir ev alıyorsanız öncelikle 2 milyona denk gelen dövizi merkez bankasına satıp ardından ise mal sahibinin hesabına iletmelisiniz.

Ayrıca tapu amaçlı ikamet alacaksanız alacağınız mülk mutlaka konut olmalı ve bu tapuda yazmalıdır , satın alacağınız mülk dükkan, depo , arsa gibi yatırımlar ise tapu amaçlı ikamet alamazsanız.

Ayrıca aile bireylerinize de tapu amaçlı ikamet alacaksanız eğer tapuda mutlaka onlarında adı yer almalıdır.

Tapu amaçlı ikamet almak çok kolay ancak bir o kadar da önemli bu nedenle bu koşullarda ev almadan önce mal sahibi ile tapu işlemi yapmadan mutlaka bu konuda deneyimli avukatlar ile iletişime geçmeyi unutmayın.

E-ikametsigorta.com olarak tüm yasal güncellemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Tapu amaçlı ikamet başvurunuzu yaparken de sigortanızı web sitemizden online olarak çok hızlı ve kolay bir şekilde satın alabilir , anında poliçeniz mail adresine gelir ve ayrıca dilerseniz ücretsiz kargo ile de sizlere ulaştırmaktayız

Başvurularınızı yapmadan önce sitemizi ziyaret edip ana dilde hizmet veren müşteri temsilcilerimiz ile mutlaka tanışmanızı tavsiye ederiz

Her Türlü Soru ve Taleplerinizi sorabileceğiniz ana dilde ki müşteri hizmetlerimizin 7 gün hizmet verdiği whatsapp iletişim hattımız ile her zaman iletişime geçebilirsiniz

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi



Web Sitesi : https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim   :+90 212 355 89 89

WhatsApp :+90 530 468 20 03 

Adres   : Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul         

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.  

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz