Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

10/04/2023

Merhaba, bu hafta e-ikametsigorta.com olarak ‘’tamamlayıcı sağlık sigortası’’nı detaylı bir şekilde sizlere sunmuş olacağız.

Hepimizin kıymetini son zamanlarda çok daha fazla anladığımız sağlığımız, aslında ne büyük mucizelerle doludur. Son zamanlarda diyoruz çünkü ülkemiz ile birlikte tüm dünyada büyük bir salgının, belki de çoğumuzun sevdiklerini kaybettiği önemli bir hastalığın etkisi ile insanlık olarak büyük bir sınav verdik. Ve anladık ki aslında doyasıya nefes alabilmek, günlük hayatımızın koşturmasında farkına varamadığımız vücudumuzdaki tüm organlarımızın düzenle işleyişi, bizim için artık çok daha önemli oldu.

Ve en önemlisi ise sağlığımız konusunda birçok sorun ile karşılaşırken aslında ‘’hazırlıklı olmak’’ idi. Sağlık sigortası ile geleceğini güvenceye alanlar kendilerini hastalıklara ve acil sağlık durumlarına karşı daha hazır hissederler. Tamamlayıcı sağlık sigortası da aslında ülkemizde birçok insanın yararlandığı bir sağlık sigortası türü olarak insanların hayatlarını kolaylaştıran ve zor günlerinde yanında olan bir sigorta poliçesi olarak tercih edilir.

Peki Nedir Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ?

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı sigortalı olan kişilerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde ekstra bir ücret ödemeden muayene, tahlil ve tedavi hizmeti almasını sağlayan bir poliçedir.

Hepimizin bildiği üzere tüm özel hastanelerde SGK’nın sunduğu sağlık hizmeti , maliyeti karşılamayabiliyor. İşte bu kısımda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası , hem ayakta tedavi hem de yatarak tedavi hizmetlerinde SGK’nın karşıladığı bedelin üstünü tamamlayan bir poliçedir. Böylelikle kendinizi ve sevdiklerinizi daha güvenli bir geleceğe hazırlayabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında ‘’ Ayakta Tedavi ‘’

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teminatlarından biri, ayakta tedavi teminatıdır. Ayakta tedavi teminatına göre sonradan oluşan ve tedavisi 24 saatten kısa süren sağlık giderleri karşılanır. 

Kapsamı ise şu şekildedir;

• Röntgen

• Laboratuvar tetkikleri

• Fizik tedavi

• MR

• Tomografi

• Ayakta yapılacak tüm muayene hizmetleri

Ayakta tedavi teminatına dahil olan sağlık hizmetlerinden yararlanmak için günlük limit yoktur. Ancak yılda 8-10 muayeneden sonrası için ek ücret ödemeniz gerekebilir.

Tabii sigorta şirketlerine ve düzenlediğin poliçe teminatlarına göre bu limitin değişiklik gösterebilir !

Ayakta tedavi teminatını almak isterken aslında bilmemiz gerek en önemli durum ise mutlaka yatarak tedavi ile birlikte alınması gerektiğidir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında ‘’Yatarak Tedavi ‘’

Hastaneye 24 saat ve üzeri bir süre için yatmanız gerektiği durumlarda yatış ve tedavi masraflarını, yatarak tedavi teminatı karşılar. 

Teminatlar ise şu şekildedir ;

• Ameliyat öncesi ve sonrası yapılması gereken kontroller

• Ameliyat ücretleri

• Diyaliz

• Kemoterapi

• Radyoterapi

• Refakatçi giderleri

Tamamlayıcı sağlık sigortasında yatarak tedavi teminatını tek başına alabilirsiniz. Fakat tabii ki ayaktan tedavi teminatlarını da ekleyebilirsiniz.

Ekleyebileceğiniz diğer branşlara örnek olarak ise psikolojik tedaviler, Check-up, diyetisyen gibi ek teminatları verebiliriz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasından Kimler Yararlanabilir?

SGK'ya bağlı işçi, bağkurlu, memur gibi devletin sosyal güvenlik hizmeti altında olan bütün çalışanlar tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırabilirler. Eğer SGK kapsamında bir sigorta çatısı altında değilseniz tamamlayıcı sağlık sigortasından yararlanma hakkınız bulunmaz.

Peki ailede sadece babanın (SGK da olduğu gibi) Tamamlayıcı sigorta alması tüm aileyi kapsar mı ?

Maalesef hayır ! Tamamlayıcı sağlık sigortası tamamen bireyseldir.

Özel Sağlık Sigortasından Farkı Nedir?

En belirgin özelliği; Özel sağlık sigortasından yararlananların tedavileri için SGK anlaşma şartı aranmaz!

Sigorta şirketiyle anlaşmalı olan bütün hastanelerde sigorta desteği geçerlidir. Bundan dolayı özel sağlık sigortasının primi, tamamlayıcı sağlık sigortasına oranla daha fazladır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının temel amacı, SGK ile anlaşmalı hastanelerde SGK'nın katkısını desteklemek olduğu için fiyat olarak daha uygundur.

Hangi sigortayı tercih edebilirsiniz ?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasında Türkiye’de lider olan Anadaolu Sigorta, Ak Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Ankara Sigorta ve Türk Nippon Sigorta için tarafımızdan ücretsiz olarak size en uygun fiyat teklifini alabilirsiniz.

Üstelik sadece Tc kimlik numaranız ve doğum tarihiniz ile :)

Dipnot : Türk Nippon sigortada 85 yaşa kadar Tamamlayıcı Sağlık Sigortası teklifi almanız mümkündür !

Sevgili blog okuyucularımız;

Türkiye vatandaşı bireyi iseniz ‘’Tamamlayıcı sağlık sigortası’’ için ve Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancı uyruklu birey iseniz ‘’İkamet için geçerli yabancı sağlık sigortası ‘’ hakkında tüm detayları ve size en uygun fiyat tekliflerini sunacak olan Rusça, İngilizce, Farsça ve Türkçe dillerinde uzman müşteri temsilcilerimiz bir telefon kadar uzağınızdadır.

Sağlığınız, bu güzel hayattan keyif alabilmenizi sağlayan en büyük zenginliğinizdir. Bu yüzden ona çok iyi bakın ve kendinizi güvene alın :)

Sağlıkla kalın.

Öneri ve görüşlerini bizlerle ( [email protected] ) paylaşmalarından mutluluk duyarız.



Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi   : https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim         : +90 212 355 89 89

WhatsApp   : +90 530 468 20 03

Adres        : Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul                 

Ссылки:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ​​; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz