E-İkamet.goc.gov.tr İstanbul’da Yabancı Uyrukluların İkamet İzinleri -Önemli Duyuru

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

15/07/2023

Değerli Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz, Bu haftaki yazımızda, Türkiye’de oturma izni süreçlerinde birçok yabancı misafirimizi yakından ilgilendiren uyarıları paylaşmış olacağız.

15.Temmuz.2023 tarihinde birçok sosyal medya hesabında yayınlanan ‘’ İstanbul'da Yabancı Uyrukluların İkamet İzinleri Askıya Alındı ‘’ haberi ile birçok yabancı misafir korku ve endişeye kapılmıştır. Aslında yer alan bu tarz haberlere resmî kurumlarca yayınlanmadığı sürece itibar etmemenizi önemle rica ederiz. Kendi müşterilerimizin ve Türkiye’de ikamet eden bir çok yabancı misafirimizi yakından ilgilendiren bu haber için 157 ( Yimer ) ile yaptığımız görüşmede bu haberlerin henüz resmi kurumlarca karara bağlanmadığı ve resmiyete alınmadığı iletilmiştir. Bugün hafta sonu olması ve resmî tatil olması nedeniyle bu kararın henüz resmi kurumlarca yayınlanmadığına da dikkat edilmesi gerektiği iletilmiştir. Buna benzer haberlerin resmi olması için öncelikle devletimizin resmi web sitesi olan goc.gov.tr sitesinde ki duyurular alanını yani https://www.goc.gov.tr/duyurular linkini ziyaret etmeniz önemle rica olunur. 

Bu konuda Göç İdaresi'nin yapmış olduğu resmi açıklamasına ise https://www.goc.gov.tr/istanbulda-39-ilcenin-yabancilarin-ikamet-izinlerine-kapatildigi-iddialarina-iliskin-basin-aciklamasi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com olarak tüm yasal güncellemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 

E-ikametsigorta.com olarak ikamet için sigorta satın alma süreçleri kadar satın alma sonrasında da her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün ve Ana dilde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul    


Gerçek Niteliği Olmayan İnternet üzerinde yayılan haber içeriği ise ;

İstanbul'da 10 ilçede uygulanan yabancılara ikamet izni verilmemesi uygulaması 39 ilçeye yayılmıştır. Evlerini kiraya veren ya da otellerinde kaçak ikamet edenleri barındıranlara para cezası, ruhsat iptali ve hapis cezası uygulanmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın 2022 verilerine göre Türkiye'de 5,4 milyon yabancı uyruklu kişi ikamet ediyor. İstanbul, 1,294 milyon yabancı ile en fazla yabancı uyruklu kişinin yaşadığı şehirdir. İstanbul'da göç akını ve beraberinde getirdiği sorunlar artmaya devam ederken, çözüm bulma çabaları da sürüyor. Ancak yeni kararla birlikte yabancı uyrukluların ikamet izinleri mutlak zorunluluk halleri dışında askıya alındı.

ZORUNLU HALLER DIŞINDA İKAMET İZİNLERİ ASKIYA ALINDI

Tahmini resmi nüfusu 15 milyon 908 bin, dinamik nüfusu ise 20 milyon olan mega kentte, İçişleri Bakanlığı tarafından Ekim 2022 itibariyle ilk etapta 10 ilçede hayata geçirilen yabancı uyruklu kişilere ikamet izni verilmemesi uygulaması, Mart ayında 39 ilçeye genişletildi. Kişisel güvenlik, sağlık, eğitim ve uluslararası ticaret gibi mutlak zorunluluk halleri dışında ikamet izinlerinin askıya alındığı mega kentte, 7 Ekim 2022 tarihinde bakanlık tarafından ikinci bir karar alınıncaya kadar yabancılara ikamet izni verilmeyeceğine dair karar alındı. Resmi nüfusun yaklaşık sekizde birinin (2 milyon 174 bin 766) kendi vatandaşlığına kayıtlı olduğu İstanbul'da, İstanbul İl Göç Müdürlüğü'nün bir yıl önceki rakamlarına göre, mülk edinme yoluyla vatandaşlık kazanan yabancılar hariç, nüfusun %8'ini temsil eden 1 milyon 294 bin 124 yabancı uyruklu kişi bulunuyor. Resmi rakamlara göre İstanbul'daki yabancı nüfus içinde Suriyeliler 535.025 kişi ile en büyük grubu oluşturuyor.

SEYRELTME POLİTİKASI DEVAM EDİYOR

Son iki hafta içinde İstanbul polisi yasadışı göç şebekelerine karşı operasyonlar düzenleyerek çoğu Suriyeli 5.000'den fazla düzensiz göçmeni yakalayıp geri gönderme merkezlerine teslim etti. Resmi rakamlara göre 5,4 milyon, gayri resmi tahminlere göre ise 7 milyona yakın yabancı uyruklunun yaşadığı Türkiye'de, İçişleri Bakanlığı'nın geçen yıl uygulamaya koyduğu "yoğunlaştırma politikası" ile yerli-yabancı çatışmalarının ve gettolaşmanın önüne geçilmeye çalışılıyor.

MÜLKLERİ KİRAYA VERENLERE UYGULANAN CEZALAR

İstanbul'da, mülklerini yasadışı olarak kiraya veren ve kaçak göçmenleri otel ve işyerlerinde barındıran kişilere para cezası ve mülklerin mühürlenmesini içeren cezalar uygulanmıştır. Bu yılın başından beri gerçekleştirilen operasyonlarda, mülklerini göçmenlere günlük veya haftalık olarak 15 günden az bir süre için yasa dışı şekilde kiralayan kişilere yönelik 29 ayrı operasyonda 51 kişi yakalanmıştır. Her bir kişiye 26.750 Türk lirası para cezası kesildi. Aynı suçu art arda üç kez işlemeleri halinde otel ruhsatları iptal edilecek ve mülkleri süresiz olarak mühürlenecek. Gözaltına alınan 51 kişiden dördü tutuklandı, altısı ise adli kontrol altına alındı.


Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası



En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz