E-İkamet İzni Olmaz İse Ne Olur ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

27/03/2023

Merhaba Sevgili E-ikametsigorta.com okuyucuları Bu hafta sizler ile Yabancı Uyruklu Bireylerin İkameti Olmaz İse, ne gibi sorunlar ile karşılaşır bu konudan bahsedeceğiz.

Öncelikle biliyorsunuz ki Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu kişilerin ülkelerine göre Türkiye’de turistlik gezi amaçlı kalma süreleri 30 gün veya maksimum 90 gündür bu süreden fazla kalmak isteyen bireyler ikamet iznine yani oturma iznine başvuru yapmaları gerekmektedir. Tüm bu başvurular devletimizin resmî web sitesi olan e-ikamet.goc.gov.tr sitesi üzerinden yapılmalıdır.

Peki Eğer İkamete Başvuru Yapılmaz İse Ne Olur?

Türkiye’de yasal kalış sürelerini aşan ve ikamete başvuru yapmayan kişiler kaçak olarak sayılacaktır. Ve ülkeden çıkış sağlardan ise idari para cezası ödemeleri zorunlu olacaktır. Yeniden Türkiye’ye giriş yapmaları için ise belirli bir süre beklemeleri gerekmektedir.

Bu süreler;

•           3 ay- 6 ay arası ihlal: 1 ay süreli giriş yasağı

•           6 ay- 1 yıl arası ihlal: 3 ay süreli giriş yasağı

•           1 yıl- 2 yıl arası ihlal: 1 yıl süreli giriş yasağı

•           2 yıl- 3 yıl arası ihlal: 2 yıl süreli giriş yasağı

•           3 yıldan fazla ihlal: 5 yıl süreli giriş yasağı

İkamet Olmadan Yaşayan Yabancıların Merak Ettiği Birkaç Konuyu Ele Almak Gerekir İse;

1.          İkamet Başvurusu/ İzni Olmayan Birey Çalışabilir mi?

Türkiye’de yasal olarak çalışabilmeleri için yabancı uyruklu misafirlerimizin mutlaka çalışma izni başvuruları yapılmalı ve çalışma izinleri olması gerekmektir. Çalışma iznine başvurabilmek için ise öncesinde Türkiye’de kısa dönem ikamet iznine başvurulması ve ikamet iznin ise onaylanması gerekmektedir.

 Dolayısıyla ikamet başvurusunun tüm belgeleri ile eksizsiz olarak yapan kişi, çalışma hakkına da sahip olacaktır.

2.          İkamet Başvurusu / İzni Olmayan Birey Ev Alabilir mi?

Öncelikle Türkiye’de Vize ihlali var ise Ülkeden çıkış yapıp gerekli idari cezalarını ödemesi zorunludur. Ardından ise yasal olarak yeniden giriş yapmak için gerekli süreyi bekleyerek yeniden Türkiye’ye giriş sağlayabilirler. Giriş yaptıktan sonra ise taşınmaz ile ikamet başvuru türüne başvuruda bulunabilirler.

Dolayısıyla ikamet başvurusu olmadan ev satın almaları mümkün değildir.

3.          İkamet Başvurusu / İzni Olmayan Birey Ülkemizde Öğrenci Olabilir mi?

Ülkemize eğitim maksadıyla gelmiş, vize veya muafiyet süresi yeterli olmayan öğrencilerin kalış amaçlarına uygun olarak öğrenci ikamet izni ya da diğer bilinen ismiyle öğrenci oturma izni alma zorunlulukları bulunmaktadır.

Görüldüğü üzere ikameti olmayan yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de çalışma, ev alıp konaklama, öğrenci olma ve sağlık sorunlarına karşı herhangi bir hakkı bulunmamakta ve ‘’kaçak’’ olarak nitelendirilmektedir. Ve tabii bazı cezaları mevcuttur.

 Söz konusu ceza yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak hesaplanmaktadır. Bazı ülke uyruklu yabancıların kaçak durumunda hesaplanan bu ücrete ek olarak vize harcı ödemeleri de istenmektedir. Vize ihlali ve kaçak kalma durumunda yabancılara para cezasının yanı sıra 1 ay ile 5 yıl arasında ya da süresiz Türkiye’ye giriş yasağı kararı verilmektedir.

İkamet Başvurunuzu devletimizin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ üzerinden yapmayı unutmayın

İkamet başvurusunda ise Göç İdaresi tarafından talep edilen belgelerin eksiksiz bir biçimde teslim edilmesi gerekir. Bu belgelerden biri ise ‘’Yabancı Sağlık Sigortası’’ dır.

Web sitemiz, İkamet Sigortalarında Türkiye de Lider olan Ankara Sigorta, Türk Nippon Sigorta, Demir Sigorta ve Gulf Sigorta şirketlerinin Resmi Yetkili / Online- Dijital Satış noktasıdır. 

Sizlerde size en uygun fiyat teklifini almak ve ana dilde müşteri temsilcimizden ücretsiz destek alarak işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz

Yukarıda belirtildiği gibi yabancı sağlık sigortası, ikamet başvurusu için ZORUNLUDUR. Dolayısıyla eğer olmaz ise, ‘’eksik evrak ‘’ olarak başvurunuz askıya alınacaktır.

Yabancı sağlık sigortasını ikamet başvurunuz dışında, sağlığınızı güvence altına almak açısından da almanız gerekmektedir. Çünkü eğer ikametiniz olmaz ise, sağlığınız büyük bir risk altında olacaktır.

Aklınıza takılan her türlü sorularınız için, bizlere ulaşın

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul    

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz