İkamet İznimi Nasıl Aldım? 2023

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

03/07/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘‘2023 Yılında İkamet Nasıl Alınır? ‘’ bu konudan bahsedeceğiz.

Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancı kişiler için ikamet iznini alan biri olarak deneyimlerimi aktarmak istedim. Yazımı birkaç dakikanızı ayırıp okuyarak yabancı sağlık sigortanız ve oturma izni gibi konularda hızlıca bilgi alabilirsiniz. Bu yazı sayesinde bürokratik işlemlerden korkanların hem de maalesef göç idaresine benzer şekilde reklam veren siteler yüzünden mağdur olan birçok insanda bu işlemlerin kolay işlemler olduğunu fark edebilirler. Böylelikle Türkiye’de oturma izni alacak yabancı kişilerde Türkiye’de bu işlemleri kendilerinin çok basit, yasal ve uygun fiyatlarla yapabileceğini anlamış olacaklardır.

Oturma izni almak isteyen yabancı kişiler için bu yazının fayda sağlamasını dileyerek bilgileri derledim. Bilgilerde yanlışlıklar veya yeni düzenlemeler varsa E-İkametSigorta ekibi bu bilgilerin kontrollerini sağlayıp güncelleme yaptıklarından emin olabilirsiniz. Size anlattığım adımlar tek yol değil ama benim için süreç iyi işlediği için bu adımları paylaşmayı uygun buldum.

Öncelikle ikamet başvurusu yaparken randevu alırken mutlaka devletin resmî web sitesi olduğundan emin olun, bunun için sitenin linkinin https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesi olduğundan emin olun.

Aksi halde birçok aracı kurum tarafından ücret talep edilmekte ve maalesef birçok insan mağdur edilmektedir.

Oturma izni başvuru süreçlerini araştırırken karşıma https://www.e-ikametsigorta.com/  sitesi çıktı. Öncelikle web sitesinde aslında ikamet ile ilgili merak edilen birçok bilgiye ücretsiz olarak erişebiliyor olmak beni çok mutlu etti. Ardından yabancı sağlık sigortası fiyatını öğrenmek için ana sayfada ad soyad, doğum tarihi ve iletişim bilgilerimi doldurdum ve dört tane firmanın fiyatlarını karşılaştırmalı olarak görüntüledim, bu incelemeleri hafta içi saat 21:00 gibi sağladığımı özellikle belirtmek isterim. Mesai saati dışında olduğu için bu poliçeyi alabilir miyim, nasıl sağlarım diye merak ederken aradan 3 dk geçmesine ve akşam olmasına rağmen şirket çalışanları hemen benimle iletişim kurdu ve bana güne özel bir de indirim kodu vererek fiyatlarda ciddi bir indirim sağladı Oturma izni için olmazsa olmaz yabancı sağlık sigortasını yaptırmam gerektiğini biliyordum ancak bu kadar kolay ve basit olabileceğini düşünmedim Bu siteden oldukça indirimli ve kolay şekilde ikamet için yabancı sağlık sigortasını yaptırabildim. Benimle iletişim kuran kişi tarafından online ikamet sigortamı yapabileceğim anlatıldı. Ardından online yabancı sağlık poliçesine nasıl sahip olacağımı anlatan bir video izledim. Tüm adımları ortalama 3 dakika içerisinde çok basit bir şekilde tamamladım ve anında sağlık sigortamın poliçesi ve poliçe numaram geldi. Bu işlemin sonrasında göç idaresi sitesi üzerinden başvurumu tamamladım. 

https://www.e-ikametsigorta.com/  adresine ulaşmış olmam bana tüm süreçler hakkında yardımcı oldu. Oturma izni için tüm süreçler hakkında destek sağladılar ve bu destek sürecinin hepsini ücretsiz anlattılar. Çoğu kişi/kurumlarda bu işlemler için 3.000 TL civarlarında danışmanlık ücreti alıp, kişisel bilgilerimizi de topladıklarını biliyorum. Bu sürecin güvenli olmadığını ve çoğu kişiyi de dolandırdıklarını duydum. E-ikametsigorta’nın müşteri hizmetlerinin bana sağladığı bu ücretsiz ve güvenli desteği de ayrıca sizinle paylaşmak istedim. :)

Şimdi adım adım neler yapmanız gerektiğini aşağıda sıralayacağım.

Adım 1: Randevu alırken gerekli olan ikamet süresini kapsayan yabancı sağlık sigortası satın almak, çünkü randevu alırken poliçe numarasına ihtiyaç duyacaksınız.

Adım 2: Devletin resmî sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ üzerinden randevu başvurusunda bulunmak. (Bu web sitesi dışında sahte benzer siteler maalesef ki söz konusu, kesinlikle farklı bir siteden başvuru yapmayın)

Adım 3: Bir Türk banka hesabı açmak (eğer yabancı banka hesabınızın dökümünü alabilirseniz buna gerek yok)

Adım 4: Banka hesabınızda belli bir miktarda para göstermek ya da hesap dökümü almak

Adım 5: Vergi dairesinden vergi numarası almak ve ikamet başvuru formunda yazan harç bedellerini ödemek. (İkamet kart ücreti sabit 356 TL ama harç bedeli kalacağınız süreye ve ülkenize bağlı hesaplanıyor. Maximum 1800TL civarında bir rakam tutuyor.)

Adım 6: İkamet ettiğiniz adresin kira sözleşmesi ya da tapu örneğini noterde onaylatmak. Bu adım eskisine göre çok daha fazla önem arz etmekte mutlaka yaşayacağınız adrese ait kira sözleşmesi ile adres kaydı yaptırmanız gerekmektedir aski halede ikametiniz olumlu olarak sonuçlanmayabilir.

Tüm bu adımları tamamladıktan sonra randevu günü yanınızda götürmeniz gereken belgeler 

  1. Pasaport fotokopisi
  2. 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. İkamet randevu başvuru formu
  4. Vergi numarası belgesi
  5. Banka hesap dokümanları
  6. İkamet adresinin noter onaylı belgesi
  7. Yabancı sağlık sigortasının elektronik veya ıslak imzalı belgesi

Tüm bu belgeler ile randevu gün ve saatinde ilgili göç idaresine gittiğinizde ortalama yarım saat içerisinde işlemleriniz tamamlanır ve ikamet kartınız hazır olduğunda PTT aracılığıyla ikamet kartınız adresinize gönderilir.

Tüm bu adımları bir danışmanlık firması ile yapmak istediğinizde minimum 3.000 TL danışmanlık ücreti, ortalama 1.800 TL harç bedeli, 356 TL kart ücreti ve ortalama 1.100 TL sigorta bedeli ve noter masrafları ile toplam da 7.000 TL tutmaktadır.

Ama tüm bu adımları kendiniz yapmak istediğiniz de ise harç bedeliniz olan 1800 TL, 356 TL kart ücreti ve ortalama 1.100 TL olan sigorta bedeliniz ve noter masraflarınız ile birlikte tüm bu süreci maksimum 3.250 TL’ye tamamlayabileceksiniz. Böylelikle hem gereksiz harcamaları hem de aracı kurumları aradan çıkarmış olacaksınız.

Maalesef birçok kurum göç idaresi web sitesini kopyalayıp başvuru almakta, benzerliği nedeniyle bir çok yabancı misafire de maddi / manevi mağduriyet yaşatmaktadırlar. Aslında bu sitelere başvuru yapan ve ardından talep edilen ücretin ödeyen yabancı misafirler, E-ikamet için gerekli harç bedellerinin ödediğini düşünmektedir.

E-ikametsigorta.com olarak tüm yasal güncellemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Bu konu ile ilgili Youtube kanalımızda yer alan videomuzu izlemeyi unutmayın. 

https://www.youtube.com/watch?v=5qPdmk-Qcbo

E-ikametsigorta.com olarak ikamet için sigorta satın alma süreçleri kadar satın alma sonrasında da her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün ve Ana dilde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul    

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz