İkamet İzni Sorgulama

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

17/07/2023

Değerli Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz, Bu haftaki yazımızda, Türkiye’de oturma izni süreçlerinde sizin için gerçekten önemli ve faydalı olacağına inandığımız, güncel bilgileri paylaşacağız.

Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu kişilerin ülkelerine göre Türkiye’de turistlik gezi amaçlı kalma süreleri 30 gün veya maksimum 90 gündür bu süreden fazla kalmak isteyen bireyler ikamet iznine yani oturma iznine başvuru yapmaları gerekmektedir. İkamet izni başvurularında yetkili olan kurum Göç İdaresi Genel Müdürlükleridir. Bu kuruma bağlı olarak çalışan her ilde bir müdürlük yer almaktadır. Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu kişiler öncelikle göç idaresi genel müdürlüğüne bağlı olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.

Başvuru yaparken olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ web sitesi dışında hiç sitede işlemi dikkate almayınız. Birçok aracı kurum tarafından ücret talep edilmekte, (ki böyle bir süreç yasal değildir) sonrasında ciddi mağduriyetler ve başvuru süreçleri konusunda sıkıntılar yaşanabilmektedir.

Ayrıca KVKK gereği, hassas / özel bilgileriniz olan Pasaport, Kimlik, Kullanıcı Şifreleriniz, fotoğraf ve adres bilgileri gibi bilgilerinizi WhatsApp ya da E-mail aracılığıyla dijital ortamda üçüncü şahıslarla paylaşması oldukça risklidir, yasalara göre suç olup, ilerleyen yıllar için de ciddi riskler taşımaktadır.

Herhangi bir sorunuz veya merak etiğiniz bir konu var ise, 157 Yimer Çağrı Merkezin arayıp ana dilinizde her türlü desteği bir telefon uzaklığında ücretsiz olarak alabilirsiniz.

En önemlisi de ikamet başvuru süresince ya da bir sonraki adımlarda Türkiye’de yatırım yapmayı düşündüğünüzde kişisel bilgilerinizin üçüncü şahıslarda olması birçok riski barındırmaktadır.

Peki Başvurusu Sürecinde Yabancı Misafirleri Neler Bekliyor?

 

Öncelikle https://e-ikamet.goc.gov.tr/  web sitesi üzerinden başvuru yapıldıktan sonra randevu gününde istenen evraklar arasında yer alan;

1.      Pasaport fotokopisi

2.      4 adet biyometrik fotoğraf

3.      İkamet randevu başvuru formu

4.      Vergi numarası belgesi

5.      Banka hesap dokümanları

6.      İkamet adresinin noter onaylı belgesi

7.      Yabancı sağlık sigortasının elektronik veya ıslak imzalı belgesi ile teslim edilmelidir.

Yabancı Misafirlerimiz evraklar teslim edildikten sonra Göç İdaresi Başkanlığı tarafından sürecin olumlu ya da olumsuz olarak değerlendirilmesine kadar ikamet başvuru formunuz ile Türkiye’de ikamet edebileceklerdir.

Peki İkamet Sonucu Beklerken İkamet İzni Sorgulama Nasıl Yapılır?

İkamet izni başvurunuzun sonucunu beklerken https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesi üzerinden Başvuru Sonucunu Öğrenmek İstiyorum seçeneği ile işlemlere başlanmalıdır.

Bu alanda randevu sırasında göç idaresi tarafından verilen 2023 ile başlayan başvuru numaranızı, işlem sağladığınız pasaport veya kimlik numaranızı ve iletişim tercihi olarak seçtiğiniz iletişim bilgilerinizi girişini sağlayarak başvuru sonucunuzu kontrol edebilirsiniz.


E-ikametsigorta.com olarak tüm yasal güncellemeleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Bu konu ile ilgili Youtube kanalımızda yer alan videomuzu izlemeyi unutmayın. 

https://www.youtube.com/watch?v=5qPdmk-Qcbo

E-ikametsigorta.com olarak ikamet için sigorta satın alma süreçleri kadar satın alma sonrasında da her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün ve Ana dilde hizmet vermeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul    

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası



En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz