İkamet için Yabancı Sağlık Sigortası

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

20/04/2020

Yabancı Sağlık Sigortası 

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre Türkiye’de vatandaşlık başvurusu yapmak veya ikamet izni almak isteyen yabancı uyruklu kişilerin yabancı sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu bulunmaktadır. Vatandaşlık başvurusu ya da ikamet izni başvurusu yaparken özel sağlık sigorta poliçesinin evraklarla birlikte sunulması şartı aranmaktadır. İkamet izni randevusu almak isteyen yabancı kişilerin randevu zamanında yabancı sağlık sigortası poliçesinin aslını ya da elektronik imzalı halini ibraz etmeleri yeterli olmaktadır. 

Yabancı sağlık sigortası özel bir sağlık sigortasıdır. Form ve koşulların teminatları sınırlıdır. Fakat ikamet için özel sağlık sigortası yaptıran yabancı kişiler Türkiye’deki vatandaşların yaptırdığı özel sağlık sigortalarına göre oldukça avantajlıdır. İkamet sağlık sigortası Türkiye’de oldukça uygun primlerle satın alınabilmektedir. Türkiye’deki bir vatandaşımız özel sağlık sigortasını 3000 TL gibi bir rakamla alabilirken ikamet için özel sağlık sigortası alacak yabancı kişilerin prim ortalaması 225 TL civarındadır. İkamet sigortasının fiyatlandırması yaşa göre değişmekle birlikte 125 TL ile 750 TL arasındadır. 65 yaşına kadar olan herkes yabancı özel sağlık sigortasından yararlanabilmektedir.

İkamet için yabancı sağlık sigortası içerik ve teminat limitleri olarak tüm sigorta şirketlerinde aynıdır. Burada gözetilmesi gereken farklılık, sigorta şirketlerinin bu alanda ne kadar faal olup olmadığıdır. 

İkamet izni için başvuru yapan yabancıların yaptırmış oldukları yabancı sağlık sigortası sayesinde, Türkiye’de ikamet ettikleri süre boyunca sağlıkları güvence altına alınmış olur.

E-ikametsigorta.conın poliçesi de 10/05/2016 tarih ve 16/2016 sayılı Vize ve İkamet Taleplerinde Yaptırılacak Özel Sağlık Sigortalarına İlişkin Genelge’de belirlenen asgari teminat yapısını kapsamaktadır.

E-ikametsigorta.com’u diğer sigorta şirketlerinden ayıran en önemli noktası, online olarak poliçenizi satın almanıza imkan sağlamasıdır. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle evlerimizde kalmamızın elzem olduğu bugünlerde online elektronik imzalı poliçenizi edinebilmeniz için sitemiz sizlere destek olmaktadır.

E-ikametsigortadan yaptırdığınız yabancı sağlık sigortanız sayesinde, ayakta veya yatarak tedaviler, doktor muayeneleri, ilaç masrafları ve birçok sağlık işlemi için kapsamlı teminatlar hizmetinizde olacaktır. Yabancı sağlık sigortasındaki detaylı hizmetler kapsamına bakmak için linki tıklayınız: https://www.e-ikametsigorta.com/tr/content/health-insurance-for-foreigners

Yabancı kişinin yurt dışındaki bir sigorta şirketinden sigorta yaptırmış olması dahilinde, poliçenin Türkiye’de geçerli olduğunu belgelemesi gerekmektedir. 

Çalışma izni bulunan kişinin yabancı kişinin eşi ve çocukları için ayrıca sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. 

E-ikametsigorta sitemizden oldukça hızlı ve güvenilir bir şekilde yabancı sağlık sigortanızı satın alabilirsiniz. Online yabancı sağlık sigortanız, 7 gün 24 saat, sadece 3 dakika zaman harcayarak, elektronik imzalı poliçe olarak sizin olabilir. 

İkamet için sağlık sigortası yaptırmayacak bile olunsa, her kişinin özel sağlık sigortası yaptırmasını öneririz. Yabancı sağlık sigortasının asgari şartları, anlaşmalı kurumları ve başvuru süreçleri ile ilgili detaylı bilgi almak için linki tıklayınız: https://www.e-ikametsigorta.com/tr/content/health-insurance-for-foreigners

Aklınızda oluşan sorular için de iletişim adreslerimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Uyarı:Tüm ikamet başvuru işlemlerinizi devletin resmi sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ sitesinden yapınız ve kesinlikle farklı aracılar veya kişilerle bilgilerinizi paylaşmayınız.

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz