Hamilelik (Doğum) Sigortası

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

01/05/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile hamilelik süreçlerinizde ihtiyaç duyacağınız sigortalar ile neler yapabilirsiniz ve bu sigortalar neleri içerir bu konuyu ele alacağız.

Doğum Sigortası Nedir?

Doğum sigortası; hamilelikte anne ve bebeğin rutin kontrollerini, gerekli tahlil ve tetkikleri, gebelik komplikasyonlarını, sezaryen ya da normal doğumun masraflarını karşılamak için yaptırılan sağlık sigortasıdır. Doğum teminatlı sağlık sigortası, özel hastanelerden ücretsiz olarak ya da uygun fiyatlarla yararlanılmasını sağlar.

Doğum sigortası; doğum teminatlı özel sağlık sigortası veya doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası olacak şekilde satın alınır. Yani hamilelik ve doğum masraflarınızın karşılanması için doğum teminatını mutlaka poliçeye ekletmeniz gerekmektedir. 

Doğum Sigortası Ne zaman Yaptırılır?

Doğum sigortası yaptırırken dikkat edilecek en önemli nokta, hamileliğiniz başlamadan önce bu teminatı poliçenize ekletmeniz gerektiğidir. Sağlık sigortalarında doğum teminatı için bekleme süreleri mevcuttur. Bunun sebebi doğum sigortası teminatı içeren sağlık sigortaları çoğu durumda 1 yıl sonra kullanılmak üzere hazırlanır. Yani sağlık sigortanızı yaptırdığınız gün itibariyle 1 yıla kadar hamilelik masraflarınız karşılanmayacaktır. 

Hamilelik planınız varsa doğum teminatını ekletmek için sigorta şirketinde geçerli olan bekleme süresini öğrenebilirsiniz. Ardından bekleme süresine göre plan yaparak tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası doğum teminatını yaptırabilirsiniz.

Sınırlı sayıda da olsa bazı sigorta şirketleri gebelik başladıktan sonra da yaptırılabilen hamilelik sigortaları sunarlar. Bekleme süre olmayan doğum sigortaları genellikle TSS ve ÖSS poliçelerinden ayrı olarak alınan doğum paketleri şeklinde sunulur ve daha yüksek fiyatlı olabilirler. 

3 Farklı Doğum Sigortası

Doğum sigortası yaptırırken 3 farklı seçenek mevcuttur.

1- Özel Sağlık Sigortası Doğum Paketi

İlk olarak Özel Sağlık Sigortası doğum paketi alabilirsiniz. Özel doğum sigortaları kişiye özel düzenlenir. Hamilelik süreci ve doğum için belirleyeceğiniz teminat kapsamı, limit, katılım payı oranı ve anlaşmalı hastanelere göre masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanacaktır. Burada limitsiz doğum sigortası ve limitli, katılım payı oranı olan bir doğum sigortası arasından tercih yapabilirsiniz. 

Özel sağlık sigortası doğum teminatları geniştir. Bu paketi satın alırken gebelik süresince devam edecek olan kontrollerinizi, gebelikte oluşabilecek komplikasyonların tedavisini ve yeni doğan kontrollerini de ekstra ücret ödeyerek sigortanıza ekleyebilirsiniz.

2- Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Doğum Paketi

Doğum sigortası satın alırken bir diğer seçenek de tamamlayıcı sağlık sigortasıdır. Doğum teminatı alabilmek için, özel sağlık sigortasında olduğu gibi tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında da gerekli şartlar bulunur. İlk olarak alacağınız poliçede ayakta tedavi teminatı seçilmiş olmalıdır. İkinci olarak ise hamile olmamanız gerekir.

Ayrıca tamamlayıcı sağlık sigortası doğum teminatında bekleme süreleri, özel sağlık sigortalarına göre daha kısadır. 1 ay, 6 ay, 12 ay gibi seçenekler mevcuttur.

3- Hamileyken Doğum Sigortası (Bekleme Süresiz Doğum)

Özel sağlık ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında doğum teminatı alabilmek için mevcut hamileliğinizin olmaması gerekmektedir. Ancak hamileyseniz ve doğum sigortası yaptırmak istiyorsanız bekleme süresi olmayan bir doğum sigortası yaptırmanız gerekir. Sompo Sigorta ve Demir Hayat sigorta şirketleri mevcut hamileliği devam eden kişiler için bekleme süresi olmayan doğum sigortası sunmaktadır. Bu sigortanın yukarıda açıklamış olduğumuz diğer iki doğum sigorta türlerinden tek farkı ise bekleme süresinin olmamasıdır.

Doğum Sigortası Teminatları

Doğum sigortası kapsamı, poliçenin limit ve teminatlarına göre değişiklik gösterir, ancak genel olarak teminatlar şu şekildedir:

● Tahlil ve testler: Hamilelik sürecinde yaptırmanız gereken doktor muayenesi ve rutin kontroller, kan ve idrar tahlilleri, şeker testleri, ultrasonografi gibi testler.

● Doğum: Doğum ve ameliyat operasyonları doğum teminatı kapsamına girer. Ayrıca doğum sırasında meydana gelebilecek komplikasyonların masrafları da karşılanır. 

● Doğum sonrası hastalıklar: İsterseniz doğumdan sonra bebeğinizin sağlığını güvenceye almak için ek bir teminat satın alabilirsiniz. Kuvöze alınma, sarılık testi gibi doğum sonrası gelişebilecek hastalıklara karşı önlemler alabilirsiniz. Bebeğiniz doğduktan sonra genel sağlık hizmeti almak için bebek sağlık sigortası yaptırmanız gerekir. 

Doğum sigortası bebeğinizin masraflarını karşılar mı?

Doğumdan sonra bebeğinizde kuvöze girmesi gibi herhangi bir komplikasyon durumu oluşursa masraflarının karşılanması için özel sağlık poliçesinde yenidoğan teminatınızın olması gereklidir. 

Sevgili blog okuyucularımız;

Türkiye’de ikamet eden yabancı bireyler yada Türk vatandaşı iseniz ve hamilelik sigortaları hakkında bilgi almak isterseniz tüm detayları ve size en uygun fiyat tekliflerini sunacak olan Rusça, İngilizce, Farsça ve Türkçe dillerinde uzman müşteri temsilcilerimiz bir telefon kadar uzağınızdadır.

Demir Sigorta'nın iki can hamilelik sigortası teklifi için https://www.e-ikametsigorta.com/content/hamilelik-sigortasi web sitemizden form doldurun sizi arayalım :)

Sağlığınız, bu güzel hayattan keyif alabilmenizi sağlayan en büyük zenginliğinizdir. Bu yüzden ona çok iyi bakın ve kendinizi güvene alın :)

Sağlıkla kalın.

Öneri ve görüşlerini bizlerle ( [email protected] ) paylaşmalarından mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi  : https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim     : +90 212 355 89 89

WhatsApp  : https://wa.me/905304682003

Adres    : Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul         


Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz