Görülmesi gereken yerler: Noel Baba Müzesi ve Kekova

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

07/10/2020

Görülmesi gereken yerler: Noel Baba Müzesi ve Kekova

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz, bu blog yazımız ile sizler için Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Tarihi Noel Baba Müzesini ve bu ilçeye bağlı olan Kekova adasını inceleceğiz. Eğer siz de hazırsanız bu güzel yolculuğa hep beraber çıkmaya başlayalım.

Kekova

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı olan Kekova’ya ulaşım tekneler ile sağlanabilmektedir. Özellikle doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile ünlü olan bu cennet,  aynı zamanda UNESCO Dünya Miras Listesi adayıdır ve 1990 yılından beri SİT alanı olarak koruma altında bulunmaktadır.

Eski zamanlarda bir alışveriş ve ticaret merkezi olarak kullanılan Kekova, yarımadanın diğer bölgelerinde diğer isimlerle anılan yerleşkeler olsa da, etkileyici tarihiyle yarımadanın tamamının kendi adıyla anılmasını sağlamıştır. 

Dünyaca ünlü Batıkşehir’e ev sahipliği yapan Kekova, Bundan bir kaç yüz yıl önce geçirdiği depremlerle zamanla sular altında kalmıştır. Bu sebeple adanın bir kısmının sular altında kaldığı, bu bölgelere de Batıkşehir dendiği bilinmektedir. Kekova adasının ucunda bulunan Tersane Koyu ise turistlerin Kekova ile tanışma noktasıdır. Tur teknesinden inen turistleri tersane koyu ve ardından karşılayan eski bir kilise yapısı bulunmaktadır. Bununla beraber takip edilen patikalar boyunca antik kalıntılar da mevcuttur. 

Kekova geziniz boyunca bir çok tarihi merdiven, ev kalıntıları ve lahitler görme fırsatı bulacaksınız. Bizim sizlere tavsiyemiz zamanınızın keyfini çıkarmanız ve buraları uzunca gezmek olacaktır.

Batıkşehir turları ise genellikle özel tekneler ile yapılmaktadır. Bu teknelerin çoğunun alt kısmında cam bölme olmasından dolayı Batıkşehir’i suyun altından izleme keyfine erişebilirsiniz.

Bölgenin SİT alanı olarak korunmasından dolayı bu turlar 10 dakika ile sınırlıdır ve bu bölgede duraklama ve yüzme aktiviteleri gerçekleştirilemez.

Tarihi Noel Baba Müzesi

Türkiye'nin en turistik bölgesinden biri olan Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Tarihi Noel Baba Müzesi; yıl boyunca her ülkeden turistin ilgiyle ziyaret ettiği bir kilisedir. Noel Baba’nın bu kilisede yattığına inanılmaktadır.

Aziz Nikolaos 3. Yüzyılda Patarada doğmuş, bugünkü Demre’de piskoposluk yapmıştır. Bir çok Avrupa ülkesinde en önemli azizlerden biri olan Aziz Nikolaos, öldükten sonra azizlik mertebesine ulaşmıştır. Dünyada çok sevilen Aziz’in, Aynı zamanda New York’u koruyan azizlerden biri olduğu da düşünülmektedir.

Demre’de yaşayıp hiç kar görememesine karşılık, zor durumda olan çocukları korumasından dolayı noel geeceleri geyiğiyle beraber çocuklara hediye dağıtan bir yaşlıya dönüştürülmüştür. Bu sebeple Aziz Nikolaos’un kemiklerinin bulunduğu düşünülen bu kiliseye Noel Baba Müzesi adı verilmiştir. 

Tarih boyunca hasar gördüğünden dolayı farklı dönemlerde onarımdan geçen kilise, bu onarım dönemlerinden kalan farklı izler taşımaktadır. 

Demre'ye gitmek isteyen yabancı sağlık sigortası müşterilerimiz ise otobüs ile ulaşım sağlamak istiyorlar ise Antalya şehir merkezinden küçük dolmuşlara ya da otobüsler ile gelebilirler. Antalya otogarından Antalya-Kaş otobüsüne bindiğinizde Demre’de inme fırsatı bulmuş olacaksınız. Fakat isterseniz önce Finike’ye gidip, buradan tekrar Demre otobüsüne binebilirsiniz.

Eğer özel aracınız ile ulaşım sağlamak istiyorsanız da Antalya sahil şeridinden Fethiye istikametine doğru giderken Finike’den 30km sonra Demre’ye ulaşabilirsiniz. Eğer Fethiye’den yola çıkıyorsanız da Kaş’tan 40 kilometre sonra Demre’ye ulaşım sağlayabilirsiniz.

E-İkamet Sigorta Ekibi

Saygılarımızla

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz