E-ikamet.goc.gov.tr Başvuru ve Randevu İkamet Sigortası 2024

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

15/12/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile E-ikamet.goc.gov.tr Başvuru ve Randevu İkamet Sigortası Nedir sizlerle paylaşmış olacağız.


"E-ikamet.goc.gov.tr" Türkiye Cumhuriyeti Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bir web sitesidir. Bu site, Türkiye'de ikamet izni almak veya var olan bir ikamet iznini uzatmak isteyen yabancıların başvurularını çevrimiçi olarak yapmalarına olanak tanır. E-ikamet sistemi, ikamet izni başvurularını daha hızlı ve etkili bir şekilde işlemek için elektronik bir platform sağlar.

Bu web sitesi üzerinden, yabancılar Türkiye'de geçici ikamet izni başvurusu yapabilir, başvurularını takip edebilir ve var olan izinlerini uzatabilirler. Ayrıca, kullanıcılar bu platform aracılığıyla gerekli belgeleri yükleyebilir ve başvuru süreçleri hakkında bilgi alabilirler.

Türkiye’de ikamet etmek isteyen yabancı kişiler, Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra vize süreleri bitmeden minimum 30 maksimum 90 gün olan vize süresinde ikamet başvurularını yapmaları gerekmektedir. İkamet uzatma yapacak bireylerin ise ikamet bitiş sürelerine 2 ay kala başvurularını yapmaları gerekmektedir.

E-ikamet.goc.gov.tr sitesi üzerinden randevu alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise aslında ikamet sigortası satın alırken giriş yaptığınız bilgileridir. Randevu alırken sigorta bilgilerinizin doğru bir şekilde mutlaka sisteme tanımlanması gerekmektedir. Çoğu kişi maalesef randevu alırken sgk gibi zorunlu sigorta bilgisi istemeyen sigorta türlerini seçip bir sonraki adıma geçiş sağlamaktadır. Ancak bu durum randevu gününde sigorta türünün ve tarihlerinin hatalı olması nedeniyle birçok önemli hataya sebep vermektedir.

Bu nedenle randevu almadan önce mutlaka ikamet için yabancı sağlık sigortası satın alınmalıdır. Sigortayı satın alırken ise ilk başvurularda ikamet talep tarihini ile uzatma başvurularında ise ikamet uzatma tarihi ile aynı olmasına özen gösterilmesi gerekmedir.

Peki E-ikamet.goc.gov.tr Başvurusu için İkamet Sigortası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli;

• Fiyat Karşılaştırması Yapın

• Kapsamı Karşılaştırın

• Sigorta Şirketinin İtibarı

• Acenteler ve Brokerlerle İrtibat Kurun

• İndirimleri Araştırın

Günümüzde maalesef İkamet için geçerli olan yabancı sağlık poliçesini birçok kurum sunmaktadır ve birçoğu da yetkisiz kurumlardır. Poliçe satın alırken bu kurumlardan satın almamaya dikkat etmelisiniz. Kesinlikle ikamet sigortanızı satın alırken bir yetkili sigorta acentesinden satın almasınız. Bununu anlamak için satın aldığınız noktaya bunu lütfen sorun. Sigorta Acentesi olmayan bir noktanın, Sigorta satışına aracılık yapması yasaktır.

E-ikametsigorta.com olarak Türkiye’nin lider gelen 4 büyük sigorta şirketi ile çalışmaktayız ve bu sigortaların ise 60 gün geriye dönük ve 180 gün ileriye yönelik poliçe düzenleme yetkileri bulunmaktadır. Bu sayede sigortanızı web sitemizden alırken başvurunuza uygun dilediğiniz tarihi seçerek sigortanızı çok hızlı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz. 

Eğer 2 yıllık sigorta satın alacaksanız, tek işlem ile 2 yıllık poliçenizi anında satın alabilirsiniz.

Yabancı sağlık sigortası, genellikle zorunlu olduğu için yaptırılmaktadır. Ancak detaylıca bakıldığında önceki yılların aksine artık oldukça avantajlı bir sigorta olup Türkiye'de yaşayacak tüm yabancılar için gerçekten önemli bir fırsattır. Türk vatandaşları benzer bir sağlık sigortasını 4-5 kat daha fazla prim ödeyerek satın alabilmektedir. Türkiye'de yaşayacak yabancılar, özel bir sigortası yok ise kesinlikle bu sigortayı satın alıp devam ettirmeleri, kendilerine zamanla önemli avantajlar sağlayacağından eminiz.

Özellikle sigorta satma yetkisi olmayan birçok kurum (sigortaya dair herhangi bir bilgisi olmamasına rağmen) sigorta fiyatı sunarken ‘’ boş sigorta ‘’ alırsanız daha uygun / ucuz fiyat verebiliriz gibi ifadeleri kullanmaktalar. Oysaki ikamet için geçerli olan yabancı sağlık sigortası teminatları göç idaresi tarafından belirlenmektedir içerikleri ise tüm sigorta şirketlerinde aynıdır ve değiştirilemez.

Örnek vermek gerekir ise 1990 doğumlu öğrenciler için tüm sigorta şirketlerinde yasal olarak fiyatlar 1950 TL’dir. E-ikametsigorta.com olarak Demir Sigorta ile yapmış olduğumuz özel indirim kampanyası çerçevesinde fiyat 1.100 TL’ye kadar düşmektedir.

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

Bilgi almak ve İndirim Kodu Kazanmak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/ 

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003 

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

 

Tags: e ikamet goc gov tr , www goc gov tr e ikamet , goc gov tr ikamet , e ikamet goc gov tr english , www goc gov tr e ikamet uzatma , www goc gov tr ikamet , ikamet goc gov tr , goc gov tr e ikamet , e ikamet göç , e ikamet goc , e ıkamet goc , e ikametgah goc gov tr , eikamet goc idaresi , www goç gov tr e ikamet


En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz