COVID-19 PCR ve ANTİKOR TESTİ

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

02/12/2020

COVID-19 PCR ve ANTİKOR TESTİ

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, bu yazımızda tüm hayatımızı etkileyen Covid19 tespiti için yapılan testler ile ilgili bilgi birkaç açıklayıcı bilgileri sizinle paylaşacağız.

Bu testler için özellikle büyük şehirlerde özel kurumlar evde test hizmetlerini de vermeye başladılar. Bu yönde hastaneye gitmekten kaygı duyanlar için evden çıkmadan da bu hizmeti alabilmektedirler.

COVID-19 PCR TESTİ

Neden Test Yaptırılmalıyız?

PCR testi, herhangi bir belirtisi ( semptomu ) olmasa dahi COVID-19 virüsü taşıyan hastalar en erken aşamada belirlenmesini sağlar.

•            Kendinizde veya Yakınlarımızda COVID-19 Şüphesi

PCR testi ile erken evrede teşhis edilmesi kendimiz ve sevdiklerimizin tedavi, izolasyon ve önlemesine yardımcı olur.

•            Ameliyat Öncesi

Cerrahi bir operasyon öncesi hem kendimizin hem de sağlık çalışanlarının güvenliği için PCR testi yaptırmalıyız.

•            Yurt Dışına Çıkışlarda

Yurt dışına çıkmayı planlıyorsak bazı ülkelere giriş için PCR testi zorunlu olup yaptırmadan giriş yapamayabilirsiniz. Seyahat etmeden önce kesinlikle bir araştırma yapmanızı tavsiye ediyoruz.

COVID-19 ANTİKOR TESTİ

Neden Test Yaptırılmalıyız?

COVID-19 Antikor Testleri ile Koronavirüsü atlatmış olup olmadığımızı veya belirtisiz olarak geçirmişsek, bağışıklık durumunuzu öğrenebiliriz.

•            Bağışıklık Seviyemizi Kontrol Edelim.

IGM - İmmünglobulin M : Hastalığı geçirmekte isek veya henüz semptomları yeni başlamış ise bu test ile tespit edilmesi sağlamaktadır.

IGG - İmmünoglobülin G : Hastalığa karşı bağışıklık kazanmış bireyleri belirleyerek, daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde iş ve sosyal yaşamlarına dönmelerine yardımcı olur.

•            Plazma ile Umut Olalım

COVID-19 tablosu ağır seyreden hastalara, daha önce virüsü geçirmiş ve antikor geliştirmiş kişilerden alınan plazma ile tedavi uygulanarak başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

•            PCR ve Antikor testlerini aynı anda yaptırabiliriz

Bu hastalığa yakalanmamak için T.C Sağlık Bakanlığının belirttiği önlemleri bir kez daha paylaşmak istiyoruz.

·       El temizliğine dikkat edilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Antiseptik veya antibakteriyel içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir.

·       Eller yıkanmadan ağız, burun ve gözlerle temas edilmemelidir.

·       Hasta insanlarla temastan kaçınmalıdır (mümkün ise en az 1 metre uzakta bulunulmalı).

·       Özellikle hasta insanlarla veya çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra eller sık sık temizlenmelidir

·       Hastaların yoğun olarak bulunması nedeniyle mümkün ise sağlık merkezlerine gidilmemeli, sağlık kuruluşuna gidilmesi gereken durumlarda diğer hastalarla temas en aza indirilmelidir.

·     Öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağız tek kullanımlık kağıt mendil ile örtülmeli, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içi kullanılmalı, mümkünse kalabalık yerlere girilmemeli, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burun kapatılmalı, tıbbi maske kullanılmalıdır.

·       Çiğ veya az pişmiş hayvan ürünleri yemekten kaçınılmalıdır. İyi pişmiş yiyecekler tercih edilmelidir.

·       Çiftlikler, canlı hayvan pazarları ve hayvanların kesilebileceği alanlar gibi genel enfeksiyonlar açısından yüksek riskli alanlardan kaçınılmalıdır.

·       Seyahat sonrası 14 gün içinde herhangi bir solunum yolu semptomu olursa maske takılarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı, doktora seyahat öyküsü hakkında bilgi verilmelidir. 

Sağlığın ne kadar önemli olduğunu 7’den 70’e öğrendiğimiz şu zorlu günlerde her birimize sabırlar dilerken, sağlıklı olduğumuz günlerdeki hastalık korkusunu ihmal etmememiz gerektiğinin altını da bir kez daha çizmek isteriz.  

Bu günleri hep birlikte, sağlıkla atlatacağımıza inanıyoruz. Evlerimizde kalma zorunluluğunda olduğumuz bu günlerde, yabancı özel sağlık sigortalarınızı sitemizden online olarak yapabilirsiniz. Her türlü sorularınızda bizlerle iletişim kurabilirsiniz. Sizlere yol gösterici olmak için tüm ekibimizle bu zorlu zamanlarda da sizlerin yanındayız. 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz