3D Secure Nedir?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

26/10/2020

3D Secure Nedir?

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımızda sizin de için çok önemli bir konuyu kısa paylaşmak istiyoruz. Bu yazımızda size günlük yaşantımızda özellikle online/internet alışverişlerinde önemli bir nokta olan 3D Secure sürecine parmak basmak istiyoruz.

E-ikamet Sigorta olarak sitemizde İkamet Sigortanızı satın alırken artık 3D Secure kullanabileceksiniz.

3D Secure; Visa ve MasterCard tarafından internet alışverişlerimizi daha güvenli hale getirmek için geliştirilmiş bir güvenlik sürecidir. Troy Logolu kartlarda bu sistem “Go-Güvenli Ödeme” olarak geçmektedir. Yüz yüze alışverişlerde Şifre girerek işlemlerimizi yapıyorsak 3D’yi de internetteki şifreniz olarak düşünebilirsiniz.

Tüm Banka Kartları 3D ile Uyumlu mudur?

Türkiye’de Kredi Kartı veya Debit Kart sunan tüm bankalar 3D Secure altyapısına yeni teknolojilere uyumludur. Birçok bankanın kartını artık direkt olarak 3D’de kullanabiliyoruz ancak bazılarında ise aktivasyon zorunlu olabiliyor. Bu sebeple ilk internet alışverişini yapmadan önce kartınızın 3D Secure hizmetinin açık olup olmadığını bankanızdan teyit etmenizde fayda var.

Ülkemizdeki ödeme sistemleri yasalarına göre debit kart olarak adlandırılan hesap/banka kartları ile yapılan Online işlemleri de 3D Secure şifre kullanımı zorunludur. Kredi kartı ile yapılan işlemlerde ise 3D kullanmadan da işlem yapabilmek mümkündür. Kart sahibi 3D Secure işaretini gördüğü sitelerde güvenle alışveriş ve ödeme yapabilir.

Kart Sahibini Koruyan 3D Secure Sistemi

3D Secure - Güvenli Ödeme Sayfasının dizaynı bankadan bankaya farklılık gösterebilmektedir. ancak 3D ödeme sayfası genellikle benzer bir yapıya sahiptir. Burada önemli kartınızın bağlı olduğu bankanın logosu ile ilgili sayfada görünmesi ve Bankanıza kayıtlı Cep Telefonunuza gelecek SMS içerisinde iletilen onay / referans numarasının ekrana giriş yapıldığında ile uyuşmasıdır. Sonrasında yine Bankanızda kayıtlı telefonunuza iletilen tek kullanımlık şifreyi girerek işlemi onaylamış / tamamlamış olursunuz. Yani kart numaranız çalınsa bile / başkasının eline geçse dahi ilgili 3D şifresi sizin telefonunuza geleceği için kart bilgileri tek başına işlem için yeterli olmayacaktır.



Üye İşyeri Açısından 3D Secure

Bir alışverişin 3D Secure ile yapılması, üye işyerinin de lehine güçlendirici bir işlemdir. Keza Uluslararası Chargeback Kuralları gereği, kart sahibinin 3D Secure ile doğrulanmış bir işleme “Bu İşlemi Ben Yapmadım” veya “İşlem Bilgim Dâhilinde Değil” şeklinde itiraz etme yolu yoktur.

3D İşlemlerde Hatalar

Bunun temelde birkaç sebebi vardır.

·      En önemlileri de kartınızın daha önce bu işlem için aktivasyonunun yapılmamış olması.

·      3D şifresi girdikten sonra tarayıcınızı vaktinden önce, işlem tamamlanmadan kapatmanızdır. 

·      Cep telefonunuza 3D Secure SMS’i gelmiyorsa, bu durumda mutlaka bankanız ve Gsm Operatörünüz ile iletişime geçmelisiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortanızı 3D SECURE ile güvenle sitemizden satın alabilirsiniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz