Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

05/06/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri sizlerle paylaşmaya devam ediyoruz.

Web Sitemiz sadece Yabancı Sağlık Sigortası / İkamet İzin Sigortasını sunar. Bu amaç ile kurulmuştur. Bunun dışında hiçbir farklı sigorta ürünü yoktur. Sitemizde ve blog yazılarımız yer alan ikamet izin süreçleri ile ilgili tüm bilgiler kullanıcıları bilgilendirmek amaçlı olup sigortalılarımıza yardımcı olmak için tamamen ücretsiz olarak paylaşılmaktadır.

Bu haftaki blog yazımız ile Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası Nedir? bundan bahsedeceğiz.

Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu kişilerin ülkelerine göre Türkiye’de turistlik gezi amaçlı kalma süreleri 30 veya maksimum 90 gündür. Bu süreden fazla kalmak isteyen bireyler ikamet iznine yani oturma iznine başvuru yapmaları gerekmektedir. İkamete başvuru yaparken ikamet süresini kapsayan bir sigortaya sahip olması gerekmektedir.

Peki İkamete Başvururken Ne Tür Sigortalar Alınabilir?

·      İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında Türkiye’de sağlık hizmetlerinden faydalanıldığına dair il sosyal güvenlik birimlerinden alınan belge.

·      Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış provizyon belgesi.

·      Sosyal Güvenlik Kurumuna Genel Sağlık Sigortalısı olmak.

·      İkamet için geçerli Yabancı Sağlık Sigortası ( Bu sigortayı randevu almadan önce web sitemizden online olarak çok basit ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz ) https://www.e-ikametsigorta.com/

 

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası ikamet başvurularında zorunlu tutulan bir sigorta türü değildir tamamen kişinin tercihine bağlıdır.

 

Peki Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasına kimler başvurabilir?

• Türkiye’de oturum izni almış yabancı misafirlerimiz.

• Türkiye’deki oturum izni almış ve 1 yıl boyunca kesintisiz olarak ikamet etmiş, yani bu yıl uzatma yapacak bireylerde yeni başvurularında Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasına başvurarak ikamet başvurusu yapabilir.

 

Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası Hakkında Merak Edilen Bazı Soruları Yanıtlamak Gerekir ise; 

Soru 1: İlk defa ikamete başvuracak yabancı misafirler Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasına başvuruda bulunabilir mi? 

Cevap 1: Hayır, henüz ikamet izni almamış ve ilk başvuru yapacak kişiler Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasına başvuruda bulunamazlar. Sadece öğrenci olarak ikamet başvurusu yapacak bireyler bu kuraldan muaftır.

 

Soru 2: Yabancı Uyruklu Misafirlerin Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasına başvurması zorunlu mudur? 

Cevap 2: Hayır zorunlu değildir, sadece kişilerin devlet hastanelerinde de tedavi görebilmek için tercih ettikleri bir sigorta türüdür.

 

Soru 3: Yabancı Uyruklu Misafirlerin Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak için nereye başvuru yapması gerekmektedir? 

Cevap 3: Yabancı Uyruklu misafirlerimizin bu hizmetten yararlanabilmesi için en yakın en yakın sosyal güvenlik merkezine bizzat başvurmaları gerekmektedir.


Soru 4: Yabancı Uyruklu Misafirlerin Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasından yararlanmak için hangi evraklar ile başvuru yapması gerekmektedir?

 Cevap 4:

·      İkamet izin belgesi

·      İlgili yabancı ülke sosyal güvenlik kurumundan ya da çalışma ataşeliğinden alınan genel sağlık sigortası uygulaması bakımından sosyal güvenlik durumlarını gösteren yazının aslı veya fotokopisi

·      Taahhütname formu

 

Soru 5: Yabancı Uyruklu Misafirlerin Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortasına sahip olduklarında devlet hastanelerinde hangi hizmetlerden yararlanabilirler? 

Cevap 5: Yabancı uyruklu misafirler; genel sağlık sigortalısı veya genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sayıldığı tarihten önce mevcut olan kronik hastalıkları dışında kalan diğer hastalıklarının tedavisi genel sağlık sigortası kapsamında karşılanmaktadır.

 

Sevgili okuyucularımız bu hafta Yabancılar İçin Genel Sağlık Sigortası hakkında bildiğimiz tüm bilgileri sizlerle paylaştık.

 

E-ikametsigorta.com olarak sigorta satın alma süreçleri kadar sigortanızı satın alma sonrası süreçlerinizde de her zaman sizlere destek sağlamaktayız. Müşteri hizmetlerimiz 7 gün, 4 dilde sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar.

 

Bilgi almak için WhatsApp hattımıza yazmayı unutmayın

Saygılarımızla,

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: https://wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul  

 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz