Kitap Okumak...

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

21/06/2021

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası müşterilerimiz, yasaklar ve kısıtlamaların da etkisi ile evimizde geçirdiğimiz zamanlar ciddi arttı. Bu blog yazımız ile evimizde yapabileceğimiz en doğru aktivitelerden bir tanesi ve kişisel gelişimimize katkısı olan kitap okumak hakkında olacak. 

Dünyada herkes hem fikirdir ki kitap okumanın faydaları saymakla bitmez. Kelime dağarcığımızı geliştirir, kendimizi ifade etme yönümüzü güçlendirir, bir konu hakkındaki hakimiyetinizi ve insanlarla olan diyaloglarımızın kalitesini arttırır.

Pandemi öncesi yoğun iş ve şehir hayatı kargaşasından kitap okumaya yeteri kadar vakit ayıramayıp hatta bundan şikayet bile ediyorduk. Aslında kitap okumak boş zamanlarda yapılacak bir aktivite olarak görülmemesi gerekir, aksine her gün zaman ayırmamız ve odaklanmamız gereken en önemli ihtiyaçlarımızdan bir tanesidir. Bu ihtiyacın farkına varmak ve hayatımızı bu düzen üzerine inşa etmek, kişisel gelişimimiz ve kendimiz için atacağımız en kıymetli adım olacaktır. 

Evdeyken daha fazla kitap okuyabilmemize destek olacak ip uçları ; 

·       Kendinize sessiz bir alan yaratın 

Verimli ve kesintisiz kitap okumanın en önemli etkenlerinden biri odaklanabileceğiniz bir ortama sahip olmaktır. Kitap okumak dikkat ve odaklanmak ister. Kitaptaki her cümlenin ne anlama geldiğini kavramak, felsefesine hakim olmak ve kendi hayatımıza dokunacak noktaları bulmak ancak konsantrasyonla başarabiliriz. Bu odağı sağlamanın en kolay yolu da sessiz bir kitap okuma köşesiyle mümkündür. 

 

·  Gün içinde kendinize ayırdığınız özel zamanınız olsun

 

Ne işle ilgilenirsek ilgilenelim kendimiz için ayırabileceğimiz bir zaman dilimine fiziken ve manen ihtiyacımız var. Bu zaman dilimini yapmaktan en çok hoşlandığımız, günlük hayatın sıkıcılığından ve stresinden uzaklaştıracak, bizi geliştirerel değerlendirmek en mantıklı adım olacaktır. Hatta bunu ailece planlayabilirseniz çok daha keyifli olacağından emin olabilirsiniz.

 

·       Sevdiğiniz kitap türlerine öncelik verin

 

Hobilerimiz ile ilgilenirken zamanın nasıl geçtiğinin farkına bile varmayız. Tarih, edebiyat, roman, müzik, şiir, öykü, masal, fantastik... En sevdiğimiz kitap türü hangisiyse o türler çerçevesinde kitaplara yoğunlaşmak kitap okuma arzusunu ve hızını arttıracak en önemli sebeplerdendir. ​

 

·      Oturduğunuz köşelere kitaplar bırakın

 

Bazı zamanlar, yorgunluk kimi zaman da telaşlar arasında / yoğunluk içinde kitap okumayı ihmal edebiliriz. Bu durumları azaltmak ve düzenli kitap okumayı atlamamak için evin farklı köşelerine bırakacağınız kitaplar size hiç aklınızda yokken kitap okumanıza katkıda bulunacaktır.

·      Hedef ve Planlama her zaman önemlidir.

 

Kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmemiz için hedef koymak önemli adımdır. Örneğin “bugün 1 saat kitap okuyacağım” hedef koymak motivasyonunuzu arttıracak ve daha fazla kitap okumamızı sağlayacaktır.

 

·      Çantanızda her zaman bir kitap olsun.

 

Sadece evde değil, dışarıda da kitap okuma alışkanlığmızı geliştirmek için çantamızda her bir kitap bulundurun. Trafik sıkıştığında, iş çıkışında, serviste, bir kahve içerken ya da metroda yolculuk yaparken yanınızda bir kitabın olması hem kitap okuma alışkanlığınızı geliştirecek hem de daha fazla kitap okumanızı sağlayacaktır.

Kitap & Yazar bloglarını takip edin.

 

Hızla gelişen dünyada kitap sektörü her geçen genişletmekte ve edebiyat dünyasına yeni yazarlar ve kitaplar kazandırmaktadır. Bu yeniliklere ulaşmak, haber olmak da artık bir tık uzağımızda. Günceli takip etmek, sevdiğimiz yazarların kitaplarını erkenden keşfetmek, bir sonraki adım için tatlı bir telaş heyecan yaratır. Hatta Özellikle online kitap satış sitelerini e-mail adreslerinizi bıraktığınızda , kampanyalardan, yeniliklerden, fırsatlardan aynı gün haberdar olabiliriz.

Bir gün siz de kendi kitabınızı yazmanız dileği ile,

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. 

 

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi   

 

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’ nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

 

Etiketler: İkamet için Sigorta ; Yabancı Sağlık Sigortası ; Yabancılar için Sigorta ; Health insurance for residence permit in Turkey ; İkamet Sigortası ; страховка длявнж в турции ; e-ikamet.goc.gov.tr ; Foreigner health insurance

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz