İnternet Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

24/08/2022

Sayın İkamet Sağlık Sigortası müşterilerimiz, Bu blog yazımız ile Türkiye’de veya dünyada artık hayatımızın bir parçası olan İnternet alışverişleri ve süreçleri hakkında olacak. Bu amaçla gerçekten önemli ve faydalı olacağına inandığımız, güncel bilgileri sizlerle paylaşacağız.

İnternet alışverişi her gün özellikle genç popülasyon daha çok tercih ettiği bir satın alma kanalı haline dönüşüyor. Önemli brandlerin satışlarını internet üzerinden sunması ve tüm dünyadaki bankaların online ödeme sistemlerini her geçen gün geliştirmeleri ile tüketiciler güvenli şekilde satın alımlarını gerçekleştirebiliyorlar.

İnternetten Güvenli Bir Alışveriş Yapmanın Kritik Noktaları Nedir? 

Online alışveriş son yıllarda zaten yükselen trendler arasındaydı ancak korona virüs salgını çok daha hızlı büyüyen bir sektör alanı haline dönüştürdü. E-Ticaret ve Online ödeme bu süreçlerin teknik anlamda kullanıcılara en az hasarla yönetmesine önemli katkılar sağlıyorlar.

Teknolojik ürünlerden, yiyeceğe; kıyafetten, temizlik ürünlerine, online eğitimlerden, hatta araç satışlarına kadar aklımıza gelebilecek her 1-2 dakikada sipariş edebildiğimiz ve istediğimiz her şeyin kapımıza kadar gelmesini sağlayan online alışveriş ardından dikkat etmemiz gereken önemli noktaları sizin için paylaşıyoruz.

Ödeme Kontrol 

Satın alma aşamasında genellikle 3D Secure sistemleri kullanılmaktadır. Bu işleme onay vermeden önce şirketin ticari ünvanını, gelen smsin içeriğini ve ödeme tutarını kesinlikle kontrol etmelisiniz. 

Ayrıca özellikle internet alışverişlerinizde ana kredi kartınızı değil, bunun yerine sanal kartınızı kullanmalısınız. Mail order sistemi ile herhangi bir şirketten veya online noktadan satın alma yapmamanızı da tavsiye ediyoruz.

Alışveriş öncesi ilk defa yeni bir şirketten satın alma yapıyorsanız google yorumlarını da göz atmanızda oldukça yarar var. En azından 100 üzeri yorum olmalı, sahte hesaplardan ve kötü niyetli kullanıcıların yorumlarından etkilenmemeye dikkat ediniz.

Alışveriş Sonrası Faturanızı Muhafaza Ediniz

İnternet alışverişi gün geçtikçe popüler hale gelse de bazı zamanlarda müşterinin beklediği ürün gelmiyor ve değiştirmek zorunda kalabiliyoruz. Kargo ile gelen faturayı kesinlikle kontrol etmeli, bilgilerinden emin olmamız gerekiyor. Değişim yapabilmeniz veya satın aldığınız ürünü iade edebilme ancak fatura ile mümkündür.

İnternetten pahalı ve kırılacak bir ürün satın alındıysa, kargo görevlisinin yanında paketi açmayı ve olası bir durum için tutanak tutturmak haklarımızın korunması için önemli bir davranıştır. Ayrıca gelen ürününüz zaman içerisinde arızalanabilir veya teknik sıkıntılar ile karşılaşabiliriz. Bu amaçla garanti belgesi ile faturanızın bulunmasına da dikkat etmemizde yarar vardır. 

ETBİS Kayıt Var mı?

ETBİS, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geliştirilen Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi kelimelerinin kısaltması olan bilgi sistemidir. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS), internet alışverişlerinde e-ticaret işlemlerini kayıt altına almayı, e-ticaret verilerini toplamayı ve doğru e-ticaret politikaları üretmeyi amaçlayan bir platformdur. Satıcılara ve tüketicilere yeni bir kontrol alanı sunmaktadır. Alışveriş yaptığınız e-ticaret sitesinin Etbis’ e kayıtlı olup olmadığını da kontrol etmeniz önemli bir güven alanı yaratmaktadır. https://www.eticaret.gov.tr/sirketsorgula sayfasından satın alma yaptığınız sitenin kayıtlı olup olmadığını anında sorgulayabilirsiniz.

Temassız Ödeme Yapın

İnternetten bir sipariş verdiğiniz zaman tedarikçi firma bunu kapıda teslimat seçeneğini de sunabilmektedir. Ödemeyi kapıda yapacaksanız, bu dönemde hijyen / sağlık açısından en doğrusu temassız ödeme yapmanız olacaktır. Kartınızla ya da telefonunuzla yapacağınız temassız işlemlerde belirlenen limitlere kadar rahatlıkla ve güvenle ödeme yapabilirsiniz. 

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde google müşteri yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

İnternet Sitesi Adının Doğru Olduğuna Emin Olun.

Tüketiciler olarak bizler, şüpheci olmalı zorundayız. Eğer internet sitesinde bir noktalama işareti fazlalığı varsa, logosunda renk tonu farklılığı, yazı karakterinde bir değişiklik varsa o site çok bilinen bir internet alışveriş sitesinin sahtesidir. Bu noktada arama motorunda internet sitelerini aramak yerine sitenin doğrudan tam adını adres satırına yazmamızda yarar var. En büyük dolandırıcılık yöntemlerinden bir tanesi alan adının benzerleri ile yapılmaktadır.

Mesafeli Satış Sözleşmesini Okuyun

Ürünümüzü seçtiniz, ödeme adımına geldik, artık son bir adım kaldı, ödeme yapmak, ödeme yapmadan önce mesafeli satış sözleşmesini okumak da önemlidir. Haklarımızı ve sınırlarını öğrenmek adına kesinlikle en azından ilk alışverişinizden okumanızda yarar var.

E-ikametsigorta.com, Sadece ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir online satın alma platformudur. Web sitemiz zaten bu amaç için kurulmuştur ve sadece 1 sigorta ürünü bulunmaktadır. Etbis’e kayıtlı olup tüm yasal süreçlere göre hareket etmektedir. Poliçemiz de ikamet başvuruları için geçerlidir. İkamet başvuru sürecinde, tüm bilgi ve tecrübelerimizi ücretsiz olmak kaydı ile sigortalılarımız ile paylaşıyoruz. Bu yönde Google Müşteri Yorumlarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

Tags: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz