Ankara'nın Güzellikleri: 3. Bölüm

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

19/12/2020

Ankara'nın Güzellikleri: 3. Bölüm

Sayın İkamet Sigortası müşterilerimiz, bu hafta sizlerle Ankara blog serimizin üçüncü yazısını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün sizlere Ankara'nın ilçelerinden olan Beypazarı bölgesini tanıtacağız.

Beypazarı

Beypazarı’na ulaşabilmek için önce Ankara’ya gelmelisiniz. Bugün ülkemizin hemen her yerinden Ankara’ya isterseniz karayolu ve otobüsle, isterseniz havayoluyla ya da tren yoluyla rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ankara’ya geldikten sonra şehir içinden ve terminalden Beypazarı’na giden otobüsler ve minibüslerle ulaşabilirsiniz ilçeye.

Eğer kendi aracınızla gidecekseniz, İkamet Sigortası müşterilerimize, Sincan- Yenikent’te bulunan yol ayrımından Ayaş – Beypazarı yoluna çıkarak ulaşmalarını tavsiye ediyoruz.

Ankara il merkezine ortalama 102 kilometre uzaklığı bulunan Beypazarında, Şehir içi trafik ağı yılın hemen her zamanı oldukça sakindir. Özel araçları ile ulaşım sağlamak isteyenler ise İstanbul’dan 339 kilometre, Antalya’dan 502 kilometre ve İzmir’den 662 kilometre yolculuk yapmalıdır.

Yerleşik hayata ne zaman geçildiğine dair kesin bilgi olmasa da Beypazarı’nın ziyaret edilebilecek çok çeşitli tarihi yapıları yer almaktadır. Gezilip görülmesi gereken tarihi yapılar, Alaaddin Cami, Akşemsettin Cami, Hocakiriş Mescidi, Hacılar Köprüsü Mescidi, Selçuk Türbesi, Yediler Türbesi, Gazi Gündüzalp Türbesi, Karacaahmet Türbesi, Kaygusuz Abdal Türbesi, Tarihi Suluhan Nasuh Paşa Hanı, Beypazarı Tarih ve Kültür Evi ve İmaret Meydanı’dır.

Beypazarı’ndan Osmanlı Dönemi’nden günümüze kadar gelmeyi başaran eserlerin sergilendiği müzeler de yer almaktadır. Yaşayan Müze, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi ve Türk Hamam Müzesi, Beypazarı’nda ziyaret edilebilecek müzelerdir.

Ankara’nın vadileri ve parkları ile kaplı Beypazarı ilçesinde ayrıca birbirinden güzel doğa harikaları vardır. İnözü Vadisi, Eğriova Tabiat Parkı, Kirmir Çayı ve Gönen Vadisi, Ankara Beypazarı Tekke Dağı Tabiat Parkı ve Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı, Beypazarı’nın başlıca doğal güzellikleridir.

Beypazarı’nın el yapımı ürünleri çok popülerdir. Siz de sevdikleriniz ve kendiniz için burada yapılan el sanatı ürünlerinden alabilirsiniz.

İnözü Vadisi’nde doğa yürüyüşüne çıkın. Doğal sit alanı olarak koruma altına alınan İnözü Vadisi, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de yer edinmiştir.

Tüm ilçeyi kuşbakışı izleyebileceğiniz Hıdırlık Tepesi’ne çıkın. Tepe üzerindeki çay bahçesinde içeceğinizi yudumlayarak da vakit geçirebilirsiniz.

Beypazarı’nın popüler tarihi evleri arasında gezintiye çıkmadan dönmeyin. Ahşap detaylar ile dikkat çeken bu evlerin önünde resim çekinerek anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Eğriova Yaylası’nda bulunan kamp alanında çadır ve karavan ile kamp yapın. Bir bölümü sarıçam ormanları ile kaplı yaylada göl de yer almaktadır.

Kimbir Çayı ve Gönen Vadisi, piknik yapmak isteyenlerin popüler destinasyonudur. Sevdiklerinizle birlikte doğa ile iç içe vakit geçirmek isterseniz, mutlaka bu bölgede bir gününüzü geçirin.

İsmini, sahip olduğu çeşitli kelebeklerden alan Kelebekler Vadisi Tabiat Parkı’nda kelebek gözlemciliği yapın. Harika detaylara sahip bu kelebeklere hayran kalacaksınız.

Beypazarı’nda yöresel halkın kültürel özelliklerini tanıtmak amaçlı festivaller de düzenlenmektedir. Haziran ayının başında düzenlenen Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Festivali’ne ve Şubat ayında gerçekleştirilen Beypazarı Kızak Şenliği’ne katılım sağlayabilirsiniz.  

Daha çok Osmanlı kültürünü yansıtan eserlerin bulunduğu Beypazarı’nda, hediyelik eşyalar olarak gıdalar ilk sıralarda gelmektedir. Yöreye özgü alabileceğiniz gıda ürünleri Beypazarı kurusu, havuç suyu, havuç döneri, havuç lokumu, Beypazarı cevizli dut pestili ve incirli cezeryedir. Yöreye özgü organik ürünler halk pazarında satılmaktadır. Ayrıca ilçe merkezinde bulunan hediyelik eşya dükkanlarından telkari, el yapımı ahşap ürünler, bakır eşyalar ve birbirinden güzel takılar satın alınabilir

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştiriniz. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız.

En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz