İkamet Tezkeresi Harcı Sorgulama ve Ödeme Nereden Yapılır ?

Önemli Uyarı: Açıklamalar sadece bilgilendirme amaçlı olup, güncel ve detaylı bilgilere e-ikamet.goc.gov.tr web adresinden ulaşabilirsiniz.

10/07/2023

Sayın Yabancı Sağlık Sigortası Müşterilerimiz,

Türkiye’de yaşayan yabancı misafirlerin hayatlarını kolaylaştırmak için sigorta ve ikamet süreçleri hakkında öğrendiğimiz yasal bilgileri paylaşmaya devam ediyoruz.

Bu haftaki blog yazımız ile ‘’E-İkamet Tezkeresi Harcı Sorgulama ve Ödeme Nereden Yapılır ‘’ bu konudan bahsedeceğiz.

Yabancı misafirlerimizin ikamet başvurusu yaparken randevu gününe kadar ikamet başvuru formunda belirtilen harç bedellerini vergi dairesine ödemeleri gerekmektedir. Bu ödemeler Covid-19 öncesinde sadece ilgili il ve ilçelerde bulunan Vergi Dairesi Müdürlükleri tarafından alınabiliyordu. Ancak Covid-19 ile birlikte artık bu ödemeler online olarak yapılabilmektedir. Ancak burumda dikkat etmemiz gereken en önemli unsur tüm bu işlemleri devletimizin resmî web sitesi olan https://ivd.gib.gov.tr/ üzerinden yapılmasıdır.https://ivd.gib.gov.tr/  web sitesi dışında hiç sitede işlemi dikkate almayınız. Maalesef birçok kurum aslında göç idaresi web sitesi gibi davranmakta, benzerliği nedeniyle birçok yabancı misafire de maddi / manevi mağduriyet yaşatmaktadırlar. Aslında bu sitelere başvuru yapan ve ardından talep edilen ücretin ödeyen yabancı misafirler, ikamet için gerekli harç bedellerinin ödediğini düşünmektedir.

İkamet randevu formunu doldurduktan sonra harç bedelleri kısmında yazan ücreti ödemek için aşağıda yer alan ‘’Harç Bilgileri ‘’ve ‘’Tahakkuk Ödeme Bilgileri’’ alanındaki bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

Bu alanda yazan harç tutarı kadar ödeme yapmanız gerekmektedir.

Peki ’E-İkamet Tezkeresi Harcı Sorgulama ve Ödeme Nereden Yapılır?

Öncelikle https://intvrg.gib.gov.tr/gocborc.jsp web sitesi üzerinden ikamet başvuru formunda yer alan Tahakkuk Numarası yani İkamet başvuru numarası ile sorulama sağlanabilir. Bu numara genelde ilgili yıl ile başlar yani 2023 ile başlar ve toplam 13 haneden oluşmaktadır. 



Sorgulama sağladıktan sonra online olarak ödemenizi tamamlayıp randevu gününde tüm evraklarınız hazır olacak şekilde başvuruda bulunabilirsiniz.

E-ikametsigorta.com, ikamet için yabancı sağlık sigortası hizmeti sunan bir Online satın alma platformudur. Yabancı sağlık sigortası hizmetlerimiz için lütfen web sitemizin ana sayfasını ziyaret ediniz.

https://youtu.be/V3fvJ34RtsU

Saygılarımızla

E-İkamet Sigorta Ekibi

Web Sitesi: https://www.e-ikametsigorta.com/

İletişim: +90 212 355 89 89

WhatsApp: wa.me/905304682003

Adres: Nispetiye Mah. Gazi Güçnar Sok. No:4 Kat:4 Ofis No:10 Beşiktaş, İstanbul   

Önemli Not; Bütün ikamet işlemlerinizi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî web sitesi olan https://e-ikamet.goc.gov.tr/ adresinden bizzat kendiniz gerçekleştirin. Üçüncü kişilerle ve aracılarla kişisel bilgilerinizi paylaşmaktan sakınınız. İkamet başvurunuzu bu site dışında kesinlikle yapmayınız. 

Tags:страхование проживания;иностранное медицинское страхование;страхование для иностранцев;медицинская страховка для вида на жительство в Турции;страхование проживания. страхование вида на жительство; Иностранное медицинское страхование; Страхование для иностранцев; Медицинская страховка для вида на жительство в Турции; Страхование проживания; страховка для внж в турции ;e-ikamet.goc.gov.tr ; медицинская страховка иностранца.: Insurance for Residence , Foreign Health Insurance; Insurance for Foreigners , Health insurance for residence permit in Turkey , Residence Insurance , страховка длявнж в турции , www.e-ikamet.goc.gov.tr , Foreigner Health Insurance , İkamet insurance , Yabancı Sağlık Sigortası , Yabancı Sigorta, Oturum İzin Sigorta , Göç İdaresi Sigorta , E-İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sağlık Sigortası , İkamet Sigorta , Turkish Citizenship , Ankara Sigorta , Türk Nippon Sigorta , Sompo Japan Sigorta , Arex Sigorta , Groupama Sigorta , Demir Sigorta , İkamet için Sigorta , İkamet Başvuru Sigortası , İkamet Sigortası, ikamet sigortası





En yeni blog yazıları için kaydolun ve en iyi teklifleri alın

Teşekkür Ederiz.
Seçiniz